Comença el procés participatiu per decidir en què s'inverteixen dos milions dels pressupost


  • Comparteix:

El Consell de Ciutat ha fet el primer pas perquè els santcugatencs puguin decidir els projectes als quals es destinarà un milió d'euros del capítol d'inversions del pressupost. A més, durant aquest any també es definirà en què es gastarà un milió més del pressupost de l'any vinent. En la constitució aquest dimarts del màxim òrgan consultiu del municipi, s'ha abordat la necessitat de fomentar la participació dels ciutadans per conèixer les demandes i empoderar-los en els projectes locals. En total es decidirà la destinació de quatre milions durant tot el mandat.

S'elaborarà un reglament de participació aquest mes i es preveu que a finals d'abril els veïns ja puguin fer arribar propostes. Les iniciatives dels veïns es recolliran fins a mitjans de maig i després, a través de taules de treball formades per ciutadans, es triaran les propostes finalistes. A partir del juliol, el Consell de Ciutat les revisarà i en seleccionarà les que siguin possibles. Tot plegat culminarà entre mitjans d'octubre i novembre, quan s'obrirà un procés perquè tothom pugui votar si aquestes propostes es porten a fase d'execució.

El comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha posat en valor el paper dels santcugatencs en aquesta iniciativa.

Joan Puigdomènech

Segurament hi ha moltes idees entre la ciutadania que són aprofitables, però que no ens arriben als òrgans que gestionem la ciutat. Aquesta és una oportunitat per poder-ho fer.


Els projectes es classificaran en tres grups. Per una banda, hi haurà fins a sis 'projectes grans', als quals es destinarà entre 50.000 i 270.000 euros. També hi haurà fins a sis de petits, que no podran sobrepassar els 50.000. Finalment també hi ha els dos projectes que s'extreguin dels Consells d'Infants i de Joves, que estaran xifrats en 5.000 euros cadascun.

En total, es decidirà com invertir quatre milions d'euros en aquest mandat. Durant aquest any, es decidirà a què es destinaran els dos primers milions d'euros, corresponents al pressupost participatiu del 2016 i 2017. Els dos milions restants es decidiran el 2018 i el 2019.

El Consell de Ciutat està format per 35 persones, entre les quals hi ha representants dels grups municipals, d'entitats i dels consells sectorials. En la sessió constitutiva, s'ha elegit el crític d'arts escèniques i vicepresident del Consell de Cultura, Eduard Jener, com a sotspresident.

Eduard Jener

El Consell de Ciutat dóna capacitat de poder argumentar, opinar i demanar de tal manera que l'administració no ho havia ni pensat.


L'òrgan participatiu es tornarà a reunir a finals de mes per determinar com serà el reglament que faci possible la participació de tota la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.