L'administrador concursal de Vallespà inicia el tancament de l'empresa i la venda de les botigues


  • Comparteix:

Moment de l'assemblea / Foto: Twitter Jordi Arnaiz

Moment de l'assemblea / Foto: Twitter Jordi Arnaiz

L'administrador concursal que gestiona l'empresa rubinenca Vallespà, amb cinc botigues a Sant Cugat, ha presentat un expedient d'extinció de contracte, que afectarà tota la plantilla després de l'incendi de dijous passat. El centenar de treballadors ha conegut aquest dimarts en assemblea els detalls del procés de tancament que afronta la companyia, en situació de sinistre total, i que passa per vendre's, a més, tots els establiments.

El secretari general comarcal de la secció d'indústria de CCOO, Jordi Arnaiz, ha explicat a Cugat.cat que l'empresa tanca definitivament i que ara s'obre un període de negociació sobre com ha de ser la sortida de cada treballador. Arnaiz ha dit que, de moment, les botigues continuen obertes i que la intenció és vendre-les per aprofitar els actius que se'n derivin per pagar indemnitzacions i salaris dels empleats.

Jordi Arnaiz

L'empresa tanca definitivament. Fins que estigui el període de negociació de l'expedient obert per veure la sortida que es troba als treballadors, les botigues continuen obertes perquè la intenció és vendre-les i que amb els actius es puguin pagar part de les indemnitzacions i els salaris dels treballadors.


Arnaiz ha explicat que empreses del mateix sector, sense concretar-ne el nombre ni el nom, ja s'han interessat en la compra de les botigues de la panificadora. Això obre la porta que una companyia es quedi amb les botigues de Vallespà i subrogui la plantilla d'aquests establiments. D'aquesta manera, els treballadors que vulguin continuar treballant al forn ho puguin fer.

Jordi Arnaiz

Això s'ha de negociar, però evidenment la nostra intenció és que qui és quedi les botigues es quedi també amb els treballadors que vulguin continuar. Seria com un procés de reindustrialització. Tot dependrà, però, de les intencions del comprador.


Vallespà té cinc botigues a Sant Cugat que treballen aquests dies gràcies a altres proveïdors.

Investigació
La investigació sobre les causes de l'incendi la porta una asseguradora privada després que els Mossos d'Esquadra hagin descartat indicis criminals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.