La convivència escolar i la prevenció de l'assetjament, a la xerrada d'avui de l'AMPA La Floresta


  • Comparteix:

La xerrada abordarà l'assetjament escolar

La xerrada abordarà l'assetjament escolar

L'AMPA de l'escola La Floresta proposa, aquest dilluns a les vuit del vespre, una xerrada sobre la convivència escolar i la prevenció de l'assetjament infantil que impartirà l'especialista en el tema Joan Girbau. La trobada és fruit de la preocupació de les famílies a causa de l'augment de casos de 'bullying' i la necessitat de proporcionar eines als alumnes per prevenir-los.

Compromís del ple
El ple del gener passat va expressar el condol per la mort del menor rubinenc Alan, que es va treure la vida per un presumpte cas de 'bullying' a causa de la seva transsexualitat, i va condemnar la transfòbia. Al ple següent, Sant Cugat va instar la Generalitat a elaborar un protocol específic sobre l'assetjament escolar per motius d'orientació sexual o identitat de gènere. Mentre no arribi aquest document, l'Ajuntament recollirà les necessitats que facin arribar els consells escolars per oferir suport als centres educatius.

Les dades
Un 8,8% dels alumnes a Catalunya considera que ha patit assetjament escolar en els últims dos mesos, segons un estudi de Save The Children. L'enquesta, feta a prop de 21.500 alumnes de tot l'Estat espanyol d'entre 12 i 16 anys, indica que al territori català set de cada 10 infants diuen haver estat insultats a l'escola i un 34,5% explica que ha rebut cops físics. A més, un 6,8% manifesta que ha estat víctima d'assetjament per Internet. D'altra banda, un 6,5% d'alumnes reconeix haver fet 'bullying' a algú i un 4,2%, a través de la xarxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.