Neix la Plataforma Animalista de Sant Cugat


  • Comparteix:

La plataforma està creant un cens de colònies de gats / Foto: ACN

La plataforma està creant un cens de colònies de gats / Foto: ACN

Neix la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) amb l'objectiu de conscienciar la població del benestar i la protecció dels animals. El grup reuneix aproximadament 45 veïns de Sant Cugat que fins ara es reunien per posar sobre la taula les necessitats de la ciutat pel que fa al benestar animal. En aquests moments, la plataforma està treballant per censar les colònies de gats al municipi, perquè Cal Castillo es pugui convertir en una granja escola, per aturar la caça de senglars al Parc de Collserola i per crear la figura de l'Agent del Benestar Animal.

El coordinador de la Plataforma Animalista de Sant Cugat, Dimitri Defranc, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu de la iniciativa.

Dimitri Defranc

L'objectiu és que la gent entengui que els animals són éssers sensibles i que tenen tant dret a existir al planeta com nosaltres. Sobretot fer entendre que no són una mercaderia.


La PAS està treballant en aquests moments per crear un cens de les colònies de gats a la ciutat. És una tasca que ha començat després de veure que diferents veïns alimenten i es preocupen del benestar dels felins sense saber exactament quants n'hi ha ni quines són les seves necessitats.

Que Cal Castillo es converteixi en una granja escola és un altre dels projectes pels quals està lluitant la PAS. L'entitat està recollint signatures per demanar que tots els veïns de Sant Cugat puguin participar en una consulta popular per decidir si el projecte de la granja escola de Cal Castillo es pot tirar endavant. El 80% dels veïns de Sol i Aire van rebutjar la proposta per convertir Cal Castillo en una granja escola de titularitat pública en una consulta que es va celebrar el 14 de febrer.

El col·lectiu animalista també vol que s'aturi la caça de porcs senglars al Parc de Collserola i que s'aposti per una vacuna que afecta la seva activitat hormonal i els treu el desig sexual. Properament la plataforma organitzarà unes xerrades amb el director del departament de Sanitat i Anatomia Animal de la facultat de Veterinària de la UAB, el santcugatenc Manel López, i amb la membre de la Fundació FAADA María Moreno.

La quarta proposta de la PAS és implantar la figura de l'Agent del Benestar Animal a Sant Cugat. El col·lectiu està treballant perquè especialistes de la UAB formin els futurs agents en etologia, primers auxilis, mediació i legislació, i ser d'aquesta manera una figura reconeguda per l'administració per resoldre conflictes relacionats amb els animals. La figura de l'Agent del Benestar Animal seria semblant a la dels Agents de Protecció Civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.