L'HP CodeWars reuneix a Sant Cugat més de 300 estudiants per competir en programació


  • Comparteix:

La 2a edició de l'HP CodeWars ha aplegat a la ciutat més de 300 estudiants de secundària, entre ells 48 alumnes de vuit centres de Sant Cugat. Un equip de l'Aula Escola Europea s'ha proclamat guanyador d'aquesta iniciativa que busca promoure el talent vinculat a la tecnologia i la innovació.

Els joves s'han enfrontat a proves de programació i creació de codi. Així ho han viscut alguns dels estudiants santcugatencs.

Participants

És molt interessant i molt intensa. / És molt dinàmic. / No és fàcil però estem lluitant.


L'objectiu d'aquesta competició, com ha explicat el vicepresident i director general del campus d'HP a Barcelona, Ramon Pastor, és promoure l'interès per les carreres tècniques, ja que és necessari atreure el talent i les capacitats, especialment entre les noies.

Ramon Pastor

Busquem talents tecnològics i capacitats, sobretot en noies.


Fomentar aquestes vocacions es fa especialment important per a empreses com a HP, ja que segons la Comissió Europea hi ha un dèficit de 700.000 professionals d'àrees vinculades a la ciència, la tecnologia i les matemàtiques (STEM). A Catalunya, es necessiten uns 10.000 professionals. Per això el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha remarcat la importància de fomentar aquest interès entre els joves.

Jordi Baiget

És una xifra molt important i s'ha de tenir present de cara al futur per augmentar les vocacions científiques i tecnològiques.


Enguany, ha crescut la participació de centres santcugatencs fins a vuit. Han estat presents equips de l'Àgora, Avenç, Pla i Farreras, Leonardo da Vinci, La Farga, Pureza de María, Thau i el Viaró. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat l'elevada participació local en un acte important per a la ciutat.

Mercè Conesa

Com a ciutat és un esdeveniment important. És una eina de participació dels nostres instituts.


En total. han participat 55 centres i 315 estudiants, organitzats en 105 equips de tres membres. Els guanyadors viatjaran a Houston l'any vinent per participar a l'edició nord-americana de la CodeWars, que va néixer fa 18 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.