Una cinquantena de 'jabeños' viatjarà a La Haba per oficialitzar l'agermanament amb Sant Cugat


  • Comparteix:

Un moment de la trobada d'aquest dimarts / Foto: Localpres

Un moment de la trobada d'aquest dimarts / Foto: Localpres

Una cinquantena de santcugatencs procedents de La Haba, una delegació de l'Ajuntament i els Geganters es desplaçaran al municipi extremeny del 26 al 28 de març per efectuar l'agermanament amb Sant Cugat. Durant aquestes jornades, s'estrenyeran llaços culturals entre les dues poblacions, amb mostres de la cultura popular, però l'acte institucional que oficialitzarà el vincle tindrà lloc Diumenge de Pasqua al matí. L'Ajuntament destinarà uns 7.000 euros aproximadament per fer possible l'expedició.

El president del comitè d'agermanament, Félix García, ha subratllat com d'important és aquest agermanament per als 'jabeños' santcugatencs.

Félix García

Aquí tenim arrels, però no hem perdut mai la nostra terra. Els nostres fills i néts són catalans. Aquesta unió és quelcom molt gran, d'un valor incalculable.


El viatge també servirà per retre homenatge al desaparegut Alfonso Guisado, un dels impulsors d'aquesta unió. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat la tasca que va fer per tirar endavant aquest vincle.

Mercè Conesa

Per nosaltres és emotiu que qui liderés aquest projecte fos Alfonso Guisado. Per tant, ens sentim molt interpel·lats a tirar endavant aquest projecte que il·lusiona tantes famílies de Sant Cugat.


Camí a La Haba
El viatge s'efectuarà en autocar dissabte 26 i està previst que duri unes 12 hores. Els 'jabeños' es fan càrrec d'una part del cost del trasllat en autocar -30 euros per cap- i d'una part del preu de l'hotel -19 euros per persona i nit. Quan la comitiva arribi, tindrà lloc una cercavila amb els Geganters de Sant Cugat. El president de l'entitat, Ramon Bruguera, ha explicat com afronta la colla aquest viatge.

Ramon Bruguera

Per nosaltres és un honor participar d'aquest agermanament. Es tracta de ser els representants de la cultura i de la història de Sant Cugat.


L'agermanament institucional se celebrarà diumenge 27 i al migdia els 'jabeños' i els santcugatencs compartiran un dinar de germanor. Dilluns, també hi haurà activitats, amb una missa a l'ermita de Nuestra Señora de la Antigua, on se celebrarà La Jira, una activitat tradicional de la Setmana Santa a Extremadura.

La quantitat destinada per l'Ajuntament per fer possible l'expedició a La Haba és de poc més de 7.000 euros aproximadament. La xifra inclou l'aportació del consistori per traslladar en un bus els veïns i la comitiva oficial, i un bus especial per dur els membres Geganters i els gegants. També recull les nits a un hotel de dues estrelles per a la comitiva i els membres de Geganters, i obsequis protocol·laris. Els veïns de Sant Cugat amb arrels a La Haba assumeixen el cost del trajecte en bus i les despeses del seu allotjament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.