Sant Cugat alça la veu a favor dels drets de les dones a la manifestació de Barcelona


  • Comparteix:

Moment de la manifestació

Moment de la manifestació

El dret a decidir sobre el propi cos i la crítica contra la societat patriarcal han estat les reivindicacions dels participants a la marxa que la Plataforma Unitària pel 8 de Març ha organitzat aquest dimarts amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Una seixantena de persones s'han sumat en un recorregut entre les places d'Octavià i Lluís Millet que, posteriorment, s'ha unit a la convocatòria de Barcelona sota el lema 'Totes en la diversitat, juntes contra el patriarcat i capital'.

La coral Cantem les 40 ha interpretat una cançó de la pel·lícula 'Novecento' que ha donat el tret de sortida a la manifestació feminista encapçalada per la pancarta reivindicativa. Durant el recorregut, els manifestants cridaven consignes com 'Patriarcat i capital, aliança criminal' i 'Som les nétes de les bruixes que no vau poder cremar' que s'han intensificat davant la seu del PP.

L'acció ha acabat a la plaça de l'estació on la coral ha interpretat un darrer tema i s'ha fet un parlament reivindicatiu contra 'el masclisme del model econòmic actual' i ha demanat l'avortament lliure per a totes les dones. Finalment, l'organització ha animat els presents a unir-se a la causa i baixar en tren a la manifestació de Barcelona.

La Plataforma Unitària pel 8 de març està formada per membres d'Arran, Dones amb Iniciativa, Assemblea dels Drets Socials (ADS), les JERC, ERC, Podem, Hora Bruixa, la CUP, Cal Temerari i Cantem les 40.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.