L'Ateneu Santcugatenc celebra el 60è aniversari amb un any farcit d'activitats


  • Comparteix:

L'Ateneu Santcugatenc celebrarà el 60è aniversari amb un any ple d'activitats. La festa de celebració es farà el dissabte 30 d'abril amb la col·laboració d'altres entitats de la ciutat. Aprofitant l'efemèride, l'associació vol canviar el logotip i obre un concurs per a estudiants i professionals de disseny gràfic. Un homenatge als socis i la publicació del llibre '16xDos' són altres propostes que s'han preparat per als propers mesos.

Els 60 anys de vida de l'Ateneu se celebraran fins a la diada de Sant Jordi de l'any vinent amb propostes que s'inicien aquest dijous, com el concurs del nou logotip del centre cívic. Els interessats podran presentar els treballs fins al 15 d'abril. El guanyador, que rebrà un premi de 300 euros, s'anunciarà durant la festa de celebració de l'aniversari, que es farà el 30 d'abril.

El director de Relacions Institucionals de l'Ateneu, Toni Ramon, ha explicat quina és la intenció de renovar la imatge de l'entitat.

Toni Ramon

L'Ateneu té un logotip històric i un més actual que és el que utilitza a dia d'avui però volem canviar-lo per adaptar-lo a l'actualitat i obrir un concurs d'idees.


El programa de la jornada festiva, que es farà a la plaça de Pep Ventura, inclourà una actuació dels Bastoners de Sant Cugat, un concert vermut amb la banda local Cugat Grup, un dinar popular i l'espectacle de música i dansa tradicionals 'Sonafolk', a càrrec de La Mar Sonada.

Per celebrar l'aniversari, l'Ateneu s'estrenarà com a entitat de publicació i ho fa amb el llibre '16xDos', que inclou 32 relats dels alumnes del Taller d'Escriptura supervisats per Susanna Camps. La presentació oficial del títol es farà el divendres 15 d'abril al Claustre del Monestir.

L'Ateneu té actualment 190 socis i ha registrat durant l'últim any més de 3.000 usuaris als tallers i cursos. Per agrair la implicació de la ciutadania, el centre cívic ha preparat un acte d'homenatge per a tots ells a l'octubre.

Toni Ramon

Si no fos per aquells socis de l'any 1956 i per als del 2016, l'Ateneu no existiria. Per tant, cal fer memòria i reconeixement. Sense els socis, l'entitat no existiria.


Curs 2016-2017
Al proper curs 2016-2017, que s'iniciarà al setembre, l'Ateneu té previst engegar motors amb una setmana de portes obertes amb la intenció que les activitats i cursos que s'ofereixen es puguin gaudir gratuïtament del 19 al 23 d'aquell mes. L'objectiu és apropar les seves iniciatives a tothom i permetre conèixer les instal·lacions, activitats, cursos i tallers. Serà necessari fer una inscripció prèvia a l'activitat o les activitats on es vulgui assistir per controlar l'aforament màxim de les aules.

Festa de Tardor
La Festa de Tardor serà un altre dels punts centrals del 60è aniversari. L'Ateneu, entitat gestora de la festa els darrers anys, promourà el primer concurs literari. La presentació de treballs es podrà fer fins al 3 de març del 2017. Un mes més tard, coincidint amb la diada de Sant Jordi, es farà l'entrega de premis, que servirà, a més, per tancar la programació dels 60 anys.

Noves propostes
Per aquests 60 anys, l'Ateneu estrena, d'altra banda, els 'Ecotastos', una iniciativa que neix arran dels tastos de vins, que ja funcionen, i les activitats 'EcoAteneu', com els mercats de pagès i de segona mà, també consolidats. De moment, s'han programat tres sessions que barregen aquests conceptes, per un preu de sis euros, el 28 d'abril, el 26 de maig i el 30 de juny. La voluntat és continuar amb aquesta proposta a l'octubre.

Nadal 2016
De cara al Nadal, l'Ateneu tornarà a recuperar el Concurs de Pessebres, amb la 4a edició, amb l'objectiu de potenciar la cultura popular. L'entitat promourà, com a novetat, un curs de pessebrisme amb la intenció de construir el primer pessebre comunitari de l'Ateneu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.