Més de 3.000 santcugatencs es beneficien de les ajudes de la Llei de la Dependència


  • Comparteix:

La Llei de la Dependència es va aprovar el 2007 / Foto: ACN

La Llei de la Dependència es va aprovar el 2007 / Foto: ACN

3.041 santcugatencs s'han beneficiat el 2015 de les ajudes de la Llei de la Dependència, d'un total de 3.709 sol·licituds, segons les dades que ha facilitat l'àrea de Serveis Socials. 369 persones han vist reconeguda una situació de dependència en els últims dos anys, mentre 82 esperen la resolució del seu cas. En declaracions a Cugat.cat, la tinenta d'alcalde de Benestar, Susanna Pellicer, assegura que espera que en els propers dos o tres anys s'acabi de desplegar del tot una 'bona llei que es va calcular malament'.

El 2015, l'Ajuntament ha gestionat 1.152 expedients, repartits entre noves sol·licituds de reconeixement i modificacions del grau de dependència. 261 persones han demanat l'avaluació de la seva situació durant l'any. D'aquests, 32 han estat catalogats com a casos de gran dependència, 53 com a severa i 55 com a moderada. 39, en canvi, no han obtingut cap reconeixement. La Generalitat és la responsable d'atorgar i pagar les ajudes després de rebre els informes dels ajuntaments.

La tinenta d'alcalde de Benestar, Susanna Pellicer, aclareix que no veure reconegut un grau de dependència no exclou la persona de les ajudes municipals, que s'estudien 'cas per cas'. De fet, el consistori tampoc descarta complementar els ajuts derivats d'aquesta llei als beneficiaris. Pellicer augura que el desplegament d'aquesta llei gairebé està acabat, una dècada després de la seva aprovació.

Susanna Pellicer

Tinc esperances perquè la llei està completament desenvolupada. D'aquí a dos o tres anys només haurem d'actualitzar casos nous, però tothom qui ho necessités ja hauria d'estar cobrant. En faig una valoració positiva, però ha costat.


Segons Pellicer, el retard en el desplegament té a veure amb una 'mala planificació' inicial de la llei, que no va tenir en compte que el grau de dependència empitjora amb els anys i obliga a augmentar el pressupost. Les ajudes que reben les persones amb dependència serveixen per sufragar els costos d'assistents professionals a casa dels beneficiaris o per cobrir una part, o la totalitat, del cost d'una plaça de residència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.