L'Ajuntament cedeix a la Generalitat els terrenys per a la 12a escola i li demana rapidesa en la construcció


  • Comparteix:

Sant Cugat posa el punt de mira en la 12a escola

Sant Cugat posa el punt de mira en la 12a escola

L'Ajuntament cedirà a la Generalitat l'espai per construir la 12a escola en uns terrenys municipals de 6.600 metres quadrats a tocar del futur institut Leonardo, al carrer d'Alfons Aragó, a Volpelleres. El ple també ha aprovat per unanimitat demanar al govern 'celeritat' en la construcció del centre que, de forma provisional, començarà el curs vinent en barracons al costat de l'escola l'Olivera. Ha estat a través d'una moció conjunta de Convergència i el PSC esmenada per la CUP-PC i ERC-MES.

ESCOLTA-HO

Amb relació a les aules provisionals, l'equip de govern ha dit que es procedirà a l'adequació de l'entorn immediat i a la dotació dels serveis necessaris. Sobre la 12a escola, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha afirmat que amb la moció es comprometen a reclamar a la Generalitat tenir l'escola com més aviat millor.

Esther Salat

Cal accelerar els tràmits urbanístics i la vigilància del seguiment dels processos de la Generalitat fins i tot abans que el govern estableixi cap termini.


És una rapidesa que també reclama el PSC en la moció, esmenada per la CUP-PC en un dels atesos. Els canvis més substancials han arribat amb les esmenes d'ERC-MES, que ha afegit elevar les demandes al govern, també, per reclamar ja el nou institut Leonardo i resoldre les deficiències de l'escola La Floresta. No s'ha incorporat, però, el punt en què els republicans demanaven que el projecte educatiu de la 12a escola respongui a la demanda del col·lectiu d'Educació Viva, ja que ha rebut l'oposició de Convergència i C's. La portaveu republicana, Mireia Ingla, ha defensat una escola de proximitat i també d'igualtat.

Mireia Ingla

L'escola pública és de proximitat però també ha de ser molt diversa. La diversitat vol dir igualtat. L'homogeïnització en cap cas parlaria d'una escola pública d'igualtat.


Tot i que l'equip de govern ha votat en contra de l'esmena, Ingla ha recordat que Convergència va incloure la metologia de l'Escola Viva en el seu programa electoral. Es tracta d'un mètode pedagògic que actualment reclamen 300 famílies i que s'imparteix a l'escola bressol El Molí de les Planes.

Intervencions del públic
El membre de l'Associació de Veïns de Volpelleres, Marcos Martínez, i el president de l'AMPA de l'Olivera, Enric Òdena, han agraït l'arribada de la 12a escola, però coincideixen que cal complir les promeses.

Marcos Martínez / Enric Òdena

Com associació no ens posicionarem sobre el projecte educatiu però sí que demanem la seguretat que els veïns de Volpelleres tinguin escola a Volpelleres. / És un projecte que neix amb moltes promeses i som aquí per donar suport a accelerar-lo.


Les dades
Sant Cugat té actualment 11 escoles públiques d'infantil i primària amb 21 grups de P3 i set escoles concertades amb 20 grups de P3. El text constata que en els dos últims cursos, malgrat mantenir-se el nombre d'infants que han d'accedir a P3, la demanda per entrar al sistema educatiu pública ha crescut un 4%. L'equilibri entre l'oferta i la demanda es tensiona a les zones de creixement de Can Mates i Volpelleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.