Un santcugatenc explica des de Brussel·les com ha viscut els atemptats


  • Comparteix:

Passatgers marxant de l'aeroport de Brussel·les després de l'atemptat / Foto: EFE

Passatgers marxant de l'aeroport de Brussel·les després de l'atemptat / Foto: EFE

El santcugatenc Enric Staromiejski explica des de Brussel·les com ha viscut la capital belga la cadena d'atemptats. Staromiejski treballa per a l'empresa Everis, una consultoria informàtica amb seu a Brussel·les, a prop de l'estació de Maelbeek, on ha tingut lloc una de les explosions.

El santcugatenc, que viatja sovint a Brussel·les per qüestions laborals, i una companya catalana de la feina, Maria Font, han relatat com s'han assabentat dels atemptats.

Staromiejski / Font

Hi havia gent que havia d'arribar a Barcelona i no arribava. L'oficina està a prop de l'estació on hi ha hagut l'atemptat. Hem sentit moltes sirenes al carrer.


La delegació d'Everis a Brussel·les té un centenar de treballadors, la majoria dels quals són catalans. Staromiejski i Font expliquen com han afectat els atemptats a l'activitat de l'empresa i els consells que han rebut pels mitjans de comunicació.

Staromiejski / Font

Hi ha molta gent de la nostra oficina viatjant i ens expliquen la situació. / Molts companys han hagut de tornar a casa quan venien cap a l'oficina.


Font i Staromiejski han afegit que, arran dels darrers atemptats de París, la presència policial i militar als carrers de Brussel·les era més elevada.

Font / Staromiejski

Sobretot, es notava la presència de l'exèrcit a les estacions del metro del centre. / Hi ha moltes oficines de representació dels estats membres i sempre hi ha presència militar.


Malgrat els atemptats d'aquest dimarts, Staromiejski i Font remarquen que no es plantengen deixar de treballar a Brussel·les.

Staromiejski / Font

És la nostra feina i tornar a Barcelona és possible per a alguns però no per a tots. Ni ens ho plantegem. / El dia a dia a Brussel·les és tranquil i segur.


Les explosions a l'aeroport i al metro de Brussel·les han deixat més de 30 morts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.