Cal Temerari proposa una nova programació centrada en la qüestió de gènere i la història de l'art


  • Comparteix:

La programació començarà a l'abril

La programació començarà a l'abril

Cal Temerari proposa una programació d'activitats d'abril a juny protagonitzada per la qüestió de gènere i la història de l'art. La proposta ofereix cursos d'art, tallers d'enquadernació, grups de lectura, conferències i, per primera vegada, un cicle de cinefòrum amb perspectiva de gènere. L'espai continuarà acollint les Nits Temàtiques de la Unipau i diverses activitats proposades per Arran i el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC). Les inscripcions per als cursos i grups de lectura estan obertes fins l'11 d'abril.

El membre del grup de treball de programació de Cal Temerari, Pau Martínez, explica l'objectiu de la nova proposta.

Pau Martínez

L'objectiu és intentar que hi hagi moviment a Cal Temerari, que hi hagi gent que hi participi. Volem oferir una programació interessant i variada per atreure diferents tipus de públic a l'espai.


Els cursos d'aquesta nova programació estan estretament vinculats a la història de l'art, però també hi ha espai per a l'economia i dos monogràfics d'enquadernació japonesa. Per primera vegada l'espai ofereix un curs per infants d'entre 10 i 15 anys per tractar l'educació emocional, mentre que Enruta't proposa la segona edició de les Jornades de Gènere i Conflicte.

Els grups de lectura, només per a socis de Cal Temerari, se centraran en aquesta ocasió en l'ecologia política, la història del pensament feminista i la filosofia a través de la literatura.

L'avançament de programació d'aquest segon trimestre té com a novetat un cicle de cinefòrums amb perspectiva de gènere amb les pel·lícules 'Cincuenta sombras de Grey', 'Tres metros sobre el cielo' i 'Revolutionary Road', entre daltres, com explica Martínez.

Pau Martínez

Podem destacar el cicle de cinefòrums amb perspectiva de gènere en el qual analitzarem les pel·lícules amb perspectiva feminista i veurem el rol de la dona en aquests films.


L'entitat proposa durant aquest trimestre un cicle de debats per a joves sobre temes d'actualitat i diferents taules rodones i conferències per parlar d'art, feminisme, l'edat mitjana i, fins i tot, de l'ús d'imatges en diferents tradicions religioses i del llenguatge simbòlic de l'imaginari medieval.

La programació presentada aquest dimecres per Cal Temerari està oberta i s'ampliarà al llarg del trimestre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.