Sant Cugat acollirà unes jornades sobre autisme i trastorns del llenguatge


  • Comparteix:

Web de l'entitat organitzadora

Web de l'entitat organitzadora

L'associació espanyola de suport a les persones amb trastorns específics del llenguatge (Yo apoyo al TEL) organitzarà a Sant Cugat unes jornades sobre jocs, estimulacions i teoria de la ment per a persones autistes. Seran el 9 i el 10 d'abril al Sant Cugat Trade Center.

Les jornades formen part de la commemoració del dia mundial de conscienciació de l'autisme del 2 d'abril. L'entitat ha triat Sant Cugat per dur a terme la proposta perquè Catalunya és el segon territori de l'Estat espanyol amb més persones amb discapacitat derivada de problemes de comunicació.

La membre col·laboradora de Yo apoyo al TEL Marta Cabello ha explicat a Cugat.cat que cal 'no posar etiquetes' a les persones amb aquest tipus de trastorns.

Marta Cabello

Hem d'intentar entendre aquests trastorns des d'una perspectiva humanista. Hem de respectar les persones perquè, si no ho fem, posem etiquetes. Totes les persones tenen una diversitat funcional.


El certamen tindrà la ponent convidada Anabel Cornago, que s'ha especializat en autisme arran que al seu fill Erik li van diagnosticar autisme. Cornago és autora del 'Manual de teoría de la mente para niños con autismo' i del 'Manual de juego para niños con autismo'. També és l'autora del bloc 'El sonido de la hierba al crecer'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.