Els robatoris a Sant Cugat creixen un 5,4% en l'últim any


  • Comparteix:

Una de les botigues que han patit robatoris en els darrers mesos / Foto: Helene Minuesa

Una de les botigues que han patit robatoris en els darrers mesos / Foto: Helene Minuesa

Els robatoris han augmentat un 5,4% a Sant Cugat en l'últim any, segons dades registrades a la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) de Mossos. Els tipus de delictes que creixen més són les estrebades i els robatoris amb violència i intimidació a l'espai públic, amb un 48,72% i un 64,81%, respectivament. Els robatoris amb força a domicili és un altre dels punts febles de la ciutat i durant el 2015 es van produir 460, un 31% més que al 2014.

El cap intendent de la comissaria de districte dels Mossos d'Esquadra, Jordi Hosta, ha lamentat que aquest augment de robatoris amb força coincideix amb una legislació més laxa, que tenen en compte els delinqüents a l'hora d'actuar.

D'altra banda, Hosta assegura que no s'ha de lamentar assalts violents als domicilis. A Sant Cugat aquest tipus de delictes gairebé són inexistents i durant el 2015 es van produir tres, un menys que l'any anterior. Hosta ha afegit que els robatoris que es produeixen a pisos o cases de la ciutat són 'molt ràpids' i s'emporten, majoritàriament, joies i diners.

Jordi Hosta

No tenim assalts als habitatges. Els robatoris a domicilis no són amb violència. Són molt ràpids. Amb trencament de finestres. Es mouen amb molta rapidesa i poden robar en cinc minuts. Sembla poc temps però és molt i bàsicament busquen joies i diners.


En l'apartat de robatoris amb força, els Mossos han registrat un 38,46% menys a establiments i un 24,86% menys a interiors de vehicles, dades que representen 40 i 275, respectivament. Per contra, han augmentat un 35,29% els robatoris amb força a empreses. Hosta ha explicat que les 46 accions contra companyies han estat en despatxos d'edificis empresarials, on en una mateixa entrada s'han produït més d'un robatori de cop, i a transformadors elèctrics d'Endesa.

En paral·lel, Sant Cugat ha registrat 89 robatoris amb violència i intimidació en espais públics i 58 estrebades durant el 2015, la meitat de les quals relacionades amb la sostracció de telèfons mòbils d'alta gamma. Hosta ha lamentat aquestes dades, ja que suposen un increment respecte l'any anterior, quan s'en van produir 54 i 39, respectivament. Tot i això, Hosta ha explicat que a finals d'any van poder detenir diverses persones relacionades amb alguns d'aquests robatoris que s'havien comès contra menors i en zones com Can Solà i el Centre Comercial.

Jordi Hosta

A finals de 2015 vam patir alguns robatoris amb violència i intimidació, i vam fer detencions. Bàsicament s'emporten els telèfons mòbils de menors. Sobretot passa a les zones lúdiques com la de Can Solà i el Centre Comercial.


Hosta ha fet una crida a la col·laboració ciutadana perquè considera que és bàsica per evitar robatoris, sobretot, a domicilis.

En els últims 45 dies, el cos policial ha efectuat 11 detencions a persones relacionades amb robatoris amb força.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.