Sant Cugat registra 21 casos d'agressions i abusos sexuals durant el 2015


  • Comparteix:

Un agent dels Mossos d'Equadra / Foto: ACN

Un agent dels Mossos d'Equadra / Foto: ACN

Sant Cugat ha registrat 21 casos d'agressions i abusos sexuals durant el 2015, gairebé el doble que l'any anterior quan es van registrar 11. La xifra s'ha disparat, sobretot, pel que fa a les agressions, on s'ha passat de quatre a 10, la majoria de les quals relacionades amb els casos d'agressions sexuals que diverses dones van patir mentre feien esport l'any passat, ha confirmat Mossos. El cos de seguretat ha explicat que les agressions es van produir a zones com el Parc Central, Volpelleres i vies properes al Centre Comercial i la carretera de Rubí, a tocar del gimnàs Dir.

El cap intendent de la comissaria de districte dels Mossos, Jordi Hosta, ha explicat a Cugat.cat que l'última agressió sexual que s'ha registrat amb relació amb aquest cas es va cometre a principis d'octubre. És per això que ha enviat un missatge de tranquil·litat perquè les línies d'investigació obertes estan, diu, cada vegada més acotades i tenen diferents sospitosos gràcies, sobretot, a les descripcions fetes per les víctimes.

Jordi Hosta

No podríem atribuir tots els casos a la mateixa persona. Però sí un tant per cert molt alt perquè les víctimes han fet una descripció molt similar d de la mateixa persona.


Les víctimes d'aquestes agressions són, en la seva majoria, dones d'entre 30 i 40 anys que en el moment dels fets estaven soles a zones exteriors de Sant Cugat practicant esport. Les dones van ser atacades per l'esquena per un home que practicava 'running'.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han registrat 11 casos d'abusos sexuals a Sant Cugat, quatre més que al 2014. Els abusos sexuals es diferencien de les agressions sexuals perquè no comporten violència, ni intimidació i són contra persones sense capacitat de defensa.

Al 2015, quatre dels casos registrats per abús sexual els han patit menors d'edat. Hosta anima els afectats a denunciar.

Jordi Hosta

Que es denunciïn aquests fets, que abans quedaves impunes. És molt important denunciar aquestes situacions.


Altres fets contra les persones
Durant el 2015 han augmentat gairebé un 22% els maltractaments en l'àmbit de la llar. Amb tot, ha disminuït un 30% la violència física o psíquica en el mateix àmbit. Hosta ha explicat que és important la feina preventiva que s'està fent en matèria de violència de gènere i domèstica.

Les coaccions i les amenaces a santcugatencs han augmentat un 36,84% i un 2,47%, respectivament. Per contra han disminuït un 2,70% les lesions registrades a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.