La ciència de Ramon Margalef protagonitza la celebració del Dia del Medi Ambient a Sant Cugat


  • Comparteix:

El catedràtic Joan Armengol ha tingut l'oportunitat de conversar amb els assistents a la xerrada

El catedràtic Joan Armengol ha tingut l'oportunitat de conversar amb els assistents a la xerrada

Sant Cugat ha commemorat el Dia del Medi Ambient recordant la important contribució que va fer el desaparegut científic Ramon Margalef en el terreny de l'ecologia, i sobretot, en els estudis dels llacs i oceans. L'homenatge ha coincidit amb la medalla que l'ecòleg ha rebut a títol pòstum al Fòrum Barcelona 2004.

Ramon Margalef, primer catedràtic d'Ecologia de l'Estat, és el científic més citat al món després de Ramon y Cajal i Severo Ochoa. Una dada que dóna compte de la trajectòria d'aquest ecòleg barceloní que va dedicar tres quartes parts de la seva vida a la investigació.

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, l'Ajuntament de Sant Cugat ha convidat un dels deixebles del científic, Joan Armengol, perquè recordi la vida i obra de Margalef. Catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Barcelona, Armengol ha remarcat que el seu mestre tenia una visió bastant pessimista del medi ambient que perviu actualment:

Joan Armengol

Era un pessimista actiu, creia que millor que exposar una postura radical era millor treballar per a la ciència


L'homenatge que l'Ajuntament de Sant Cugat ha retut a Ramon Margalef ha coincidit amb un altre reconeixement -en forma de medalla -emmarcat en el Fòrum de les Cultures. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, s'ha mostrat satisfet que el popular esdeviment hagi tingut un record pel científic català:

Eduard Pomar

Ens omple de satisfacció que Margalef rebi aquest títol, perquè és un reconeixement merescut a la seva feina


Ramon Margalef va morir el passat 23 de maig a l'edat de 85 anys. Durant la seva vida va escriure més de 400 articles sobre plàncton, llacs i ecologia general, i va rebre multitud de premis. L'any passat la Generalitat li va concedir la Medalla d'Or, convertint-se així en el primer científic guardonat amb aquesta distinció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.