L'escola Santa Isabel celebra els seus 125 anys amb els ulls posat en el futur


  • Comparteix:

L'alcalde ha entregat una rosassa del Monestir per celebrar el 125è aniversari.

L'alcalde ha entregat una rosassa del Monestir per celebrar el 125è aniversari.

L'escola Santa Isabel ha celebrat els seus 125 anys d'història amb la voluntat de seguir formant i educant en valors. Una festa amb el bateig dels gegants Francesc i Isabel, un concert coral, o la cantada de l’himne commemoratiu del 125è aniversari han servit per agrair la tasca de les docents que han passat pel centre escolar al llarg d'aquests anys.

Un grup de monges franciscanes es van establir el 1879 a Sant Cugat, cridades pel mossèn de la parròquia, per educar les nenes d'una ciutat que experimentava un important creixement de població. Avui, 125 anys després l'escola continua donant servei i educant els infants de la ciutat.

Aquesta efemèride ha servit per reunir actuals i antics alumnes, docents i sobretot retre un homenatge a sor Blandina, una de les primeres religioses que va tenir l'escola i que va ajudar el centre a tirar endavant en moments difícils.

Durant els parlaments, l'alcalde ha agraït la tasca que ha dut a terme l'escola durant tots aquests anys remarcant que només les coses 'de qualitat' duren més de 100 anys. Recoder ha presagiat un llarg recorregut encara per l'escola Santa Isabel:

Lluis Recoder

Teniu un llarg recorregut per darrere i per davant. Sou una escola amb un projecte clar i definit i això us augura un gran futur.


Sor Blandina, que s'encarrega ara de la tasca educativa, ha explicat alguns dels moments més especials que ha viscut al centre de la Rambla Ribatallada. Visiblement emocionada, ha explicat que s'endú amb ella les experiències viscudes al llarg d'aquests anys:

Sor Blandina

Els professors intentem educar i ensenyar però és més el que rebem dels alumnes.


Recordem que la direcció pedagògica va ara a càrrec del professorat sota les directrius de Sònia Givernau tot i que la titularitat del centre continua sent de les religioses.

La celebració ha servit per batejar els gegants Francesc i Isabel -en honor als sants que inspiren l'ideari religiós de l'escola-, i deixar anar a l'aire coloms en senyal del valors de pau, amor i solidaritat que propugnen els seus ensenyaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.