Salut deriva 46 pacients a l'HGC durant el 2015


  • Comparteix:

L'HGC s'ubica a Sant Cugat / Foto: HGC

L'HGC s'ubica a Sant Cugat / Foto: HGC

El departament de Salut ha derivat 46 pacients a l'Hospital General de Catalunya (HGC) durant el 2015, segons dades de la Generalitat. Això suposa el 0,59% dels pacients derivats a centres amb afany de lucre i el 0,37% del total de pacients que s'han derivat d'hospitals del CatSalut a altres centres durant l'any passat.

Els centres amb afany de lucre que formen part del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) han absorbit 7.714 pacients derivats, dels quals 2.128 han anat a la Clínica Vallès i 46 a l'HGC. Aquests dos centres deixaran de formar part del sistema sanitari públic aquest any.

Així, el centre santcugatenc és el que menys pacients derivats ha acollit, ja que l'Hospital del Sagrat Cor de Barcelona ha atès 2.139 pacients provinents del sistema públic, la Clínica de Girona, 1.466 i la Clínica Ponent, 1.935. De les 46 derivacions a l'HGC, 30 pacients provenien de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i 16 del Parc Taulí.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha assegurat, però, que aquestes derivacions s'aniran reduint a mesura que caduquin els contractes amb aquests centres.

Toni Comín

En la mesura que els contractes estan vigents se segueix derivant. A mesura que deixin de renovar-se la xifra de 7.700 s'anirà reduint.


En termes absoluts, els hospitals del CatSalut van derivar 12.108 pacients a altres centres, públics o privats, durant el 2015, 5.602 menys que a l'any anterior. Per regions sanitàries, Barcelona va registrar 6.568 derivacions, n'hi ha hagut 3.072 a Girona, 1.938 a Lleida, 515 a Terres de l'Ebre i 15 a Catalunya Central. A l'Alt Pirineu i Aran no n'hi ha hagut cap. De totes les àrees, Barcelona ha registrat la davallada més dràstica, amb 5.790 derivacions menys que al 2014. Lleida i Girona han tingut 239 i 18 derivacions més que l'any anterior, respectivament.

Per centres, l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona és el que més pacients va derivar, amb 2.804, juntament amb el Parc Taulí de Sabadell amb 2.151. L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida va derivar 1.935 pacients, l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, 1.207, i l'Hospital Universitari de Bellvitge, 1.040.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.