L'ús de l'autobús municipal creix un 2,6% durant el 2015 i assoleix el rècord amb 1,1 milions de passatgers


  • Comparteix:

Un autobús de la L11

Un autobús de la L11

El nombre d'usuaris del transport públic municipal de Sant Cugat ha crescut un 2,6% durant el 2015 i ha assolit el seu màxim històric amb més d'1,1 milions passatgers a les 10 línies d'autobús urbà. La L1, la línia que fa el recorregut entre Mira-sol, el centre de la ciutat i el Torrent de Ferrussons, és la més utilitzada amb 318.850 viatgers a l'any. Les línies que transporten usuaris als parcs empresarials de la ciutat, la L7 amb 14.561 i la L9 amb 11.457, són les que han registrat un major augment de viatgers.

L'augment de l'ús del transport urbà es deu en bona part, segons l'Ajuntament, a la proximitat del servei a les escoles i a l'increment de l'1,33% del nombre de viatges que fan els busos i del 3% dels quilòmetres recorreguts. En aquest sentit, destaquen els 22.256 quilòmetres que recorre anualment la nova línia L10 que uneix la Rambla del Celler amb Can Trabal i que dóna servei a 6.288 usuaris.

Un 25% dels usuaris dels autobusos urbans, és a dir 279.159 passatgers, viatja amb bitllets bonificats en la seva totalitat per l'Ajuntament. Són gent gran i persones en situació d'atur i amb dificultats econòmiques. A la L9, L3 i L7, el nombre de viatgers que paguen el trajecte han augmentat en 42.457 usuaris.

Millores a la flota d'autobusos
Properament la flota d'autobusos municipals es renovarà amb la incorporació d'un bus 100% elèctric de la marca BYD, dos busos híbrids de les marques Volvo i VanHool, i un bus de petites dimensions de Sprinter-Mercedes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.