Alumnes d'Infermeria de la UIC expliquen als joves el risc en l'abús de l'alcohol


  • Comparteix:

Un moment de la jornada / Foto: UIC

Un moment de la jornada / Foto: UIC

Més d'una setantena d'alumnes d'Infermeria de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) han sensibilitzat aquest dissabte prop de 400 alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius sobre el perills de l'abús de l'alcohol. La jornada ha tingut lloc per cinquè any a les instal·lacions de la universitat a Sant Cugat i ha incorporat també un taller sobre 'bullying' per alertar que un 10% de la població escolar en pateix.

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Estat espanyol és un dels països que més alcohol consumeix. Es calcula que més de 40.000 morts cada any estan associades amb el seu consum abusiu i que hi ha 64 malalties que hi estan relacionades directament o indirectament.

Aquestes són algunes de les dades que s'han posat de manifest en un dels cinc tallers pràctics que els estudiants d'Infermeria han ofert als alumnes de la ciutat sobre reanimació pulmonar, primers auxilis i dos sobre el consum abusiu d'alcohol i drogues. La jornada s'ha completat amb un taller sobre maltractament psicològic.

Paral·lelament, els alumnes d'últim curs d'Infermeria han ofert un xerrada a pares i professors per detectar conductes de risc en els joves.

L'activitat, que ha comptat amb la presència de la directora de l'Institut Català de la Salut i de l'ICO, Candela Calle, s'ha fet amb el suport de l'Ajuntament, el SEM, l'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.