Sant Cugat commemorarà el Dia Mundial del Parkinson amb una jornada d'activitats i un concert benèfic


  • Comparteix:

Cartells i tríptics de la iniciativa / Foto: Localpres

Cartells i tríptics de la iniciativa / Foto: Localpres

La delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson fa una crida als santcugatencs per participar en els actes del dia mundial d'aquesta malaltia a la ciutat. La proposta principal serà a les onze del matí d'aquest diumenge a la plaça d'Octavià on l'entitat organitza el Mou-te pel Parkinson, un recorregut pels jardins del Monestir on els participants podran fer una o més voltes al circuit amb l'objectiu de sumar quilòmetres i donacions econòmiques. L'associació també organitzarà una taula informativa i un taller de jocs perquè els santcugatencs visquin de primera mà les dificultats del dia a dia dels afectats per aquesta malaltia. A més, el 30 d'abril les Joventuts Musicals de Sant Cugat organitzen un concert benèfic a càrrec del Cor de Dama.

L'objectiu de la delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson és sensibilitzar la població sobre la malaltia, donar a conèixer els serveis que ofereix l'entitat i recaptar fons per impulsar el finançament d'aquests serveis. El president de la delegació local, Esteve Sala, explica el principal repte de l'entitat.

Esteve Sala

Tenim el repte d'arribar a tothom, sobretot a la gent jove que té Parkinson. És gent que ho viu molt malament pequè són molts anys de malaltia que els queden per davant. En tractar-se d'una malaltia de gent gran, és difícil que es trobin bé en aquest ambient.


Aquest diumenge l'associació organitza una jornada per generar consciència:
Mou-te pel Parkinson
Es tracta d'un recorregut al voltant dels Jardins del Monestir on cada participant podrà caminar una o més voltes. El repte és sumar entre tots els assistents més de 50 quilòmetres entre les onze del matí i les dues del migdia. Per cada quilòmetre recorregut, els patrocinadors de la iniciativa faran una donació econòmica en benefici de l'entitat.

Jocs 'Creus que és fàcil?'
L'objectiu d'aquests jocs és que els santcugatencs visquin en primera persona com és el dia a dia d'una persona amb Parkinson. Amb jocs senzills es podran provar alguns casos, com cordar-se botons, comptar monedes o anar amb cadira de rodes.

Taula informativa
Una activitat consolidada a la ciutat que vol desestigmatitzar la malaltia i respondre dubtes als interessats.

Dissabte, 30 d'abril, en els actes de la programació del Dia Mundial del Parkinson, les Joventuts Musicals (JJMM) organitzen un concert benèfic a càrrec del Cor de Dama. Les entrades tenen un preu de 10 euros o de dos euros per als socis de les Joventuts Musicals. Es poden reservar amb un correu electrònic a santcugat@catparkinson.org o al telèfon 636 608 964. La cita és a les set del vespre a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música.

La delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson dóna suport en aquests moments a més d'una trentena d'afectats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.