Col·lectius de Sant Cugat promouen l'objecció fiscal a la despesa militar entre la ciutadania


  • Comparteix:

Un fragment del cartell / Foto: Cal Temerari

Un fragment del cartell / Foto: Cal Temerari

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), Cal Temerari i l'assemblea local de Procés Constituent engeguen un any més la campanya d'objecció fiscal a les despeses militars. Els impulsors de la iniciativa insten els santcugatencs a rebutjar l'esborrany de la declaració de la renda i a destinar la part corresponent a projectes socials que treballin per la pau.

L'objecció fiscal és un acte de desobediència consistent a no permetre que part dels diners a pagar de la declaració de la renda es destinin a despesa militar. Segons les dades del CASC, l'any passat una trentena de santcugatencs van practicar l'objecció fiscal en aqueta matèria.

El membre del CASC Xabier Araujo ha explicat que el col·lectiu no té constància que 'cap santcugatenc hagi estat sancionat per practicar l'objecció fiscal' i ha comentat les conseqüències que podria tenir fer-se objector.

Xabier Araujo

En aquests casos, en primera instància l'agència tributària li proposa a l'objector fiscal fer-se enrere i li dóna 15 dies per fer-ho.


Segons l'informe de despesa militar del SIPRI, en el qual col·labora el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, la despesa militar a l'Estat espanyol el 2015 ha augmentat en 3.256 milions d'euros, un 33% més que al 2014. En xifres absolutes, ha passat de 9.596 a 12.852 milions. Aquesta despesa suposa l'1,3% del PIB de l'Estat espanyol.

Cal Temerari posa a disposició dels interessats un apartat a la seva pàgina web per informar de com dur a terme aquesta objecció fiscal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.