El Consell de la Vila aprova el decàleg d'eixos del Model per a Valldoreix


  • Comparteix:

Moment de la reunió, dijous de la setmana passada / Foto: Twitter EMD

Moment de la reunió, dijous de la setmana passada / Foto: Twitter EMD

El Consell de la Vila ha aprovat amb 23 vots a favor i tres abstencions el decàleg d'eixos i condicions del Model de la Vila per a Valldoreix. Aquest document, consensuat pels veïns, associacions i representants del consell, recull 10 actuacions que defineixen el model de territori en àmbits com la mobilitat, la transparència i el transport. La junta de veïns extraordinària de l'EMD d'aquest dilluns aprovarà el decàleg, juntament amb el Pla d'Actuació Municipal (PAM).

El decàleg, sorgit del procés de participació del PAM, inclou 10 punts que el govern valldoreixenc es compromet a seguir. El model de vila consensuat pels ciutadans dibuixa un territori sostenible i en harmonia amb la natura, compromès amb el civisme i impulsor d'un govern obert, amb el Consell de la Vila com a màxim òrgan de representació.

Segons el document, Valldoreix ha de ser un territori auster i rigorós en la despesa, preocupat pels col·lectius vulnerables i que aposta per l'activitat econòmica i comercial a gran escala. El decàleg demana mantenir la gratuïtat de l'aparcament de la plaça de l'estació o buscar fórmules assequibles de pagament, preservar l'estructura urbana de baixa densitat i prioritzar el doble sentit de circulació per afavorir una mobilitat lenta.

Segons el text, els governs successius de l'EMD ratificaran o no aquest document a l'inici dels mandats. El vocal de Participació, Xavier Gavaldà, ha remarcat el valor d'aquest decàleg per al futur de Valldoreix.

Xavier Gavaldà

Ha estat un treball de la societat civil en el qual nosaltres ens hem mantingut al marge per no condicionar el model de poble.


El Consell de la Vila, creat el 2009, està format veïns, representants de l'equip de govern i tècnics de participació de l'EMD amb l'objectiu de ser un punt de trobada entre el govern i la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.