El 4t Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat se centra en els sistemes solars joves


  • Comparteix:

El cartell de la 4a edició del Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat / Foto: IEEC

El cartell de la 4a edició del Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat / Foto: IEEC

Prop d'un centenar d'experts internacionals en la formació de sistemes solars visiten aquesta setmana la ciutat amb la 4a edició del Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat. La cita té caràcter biannual i s'ha convertit en un punt de trobada per a científics de tot el món. El programa d'activitats, que inclou xerrades de cosmoquímics, astrofísics computacionals i observadors d'exoplanetes, entre d'altres, s'allarga fins divendes i té lloc al Sant Cugat Hotel. La inauguració oficial es farà aquest dimarts, a dos quarts de set de la tarda, al Claustre del Monestir.

Sant Cugat és des del 2010 la seu del Fòrum d'Astrofísica gràcies a l'acord que van signar l'Ajuntament i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

La cita té caràcter multidisciplinar i enguany té com a principal objectiu 'posar en comú diverses visions sobre la formació de sistemes solars'. El fundador i organitzador del Fòrum, Diego Torres, afirma que la trobada permetrà 'donar llum a alguns dels misteris que afronta aquest camp' i servirà per comprendre l'evolució dels sistemes solars.

La primera sessió d'aquest dilluns arrencarà a les dues de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.