L'ADS es prepara per a l'1 de Maig amb una xerrada amb treballadors de Delphi i HP


  • Comparteix:

Cartell de l'1 de Maig / Foto: ADS

Cartell de l'1 de Maig / Foto: ADS

L'Assemblea pels Drets Socials (ADS) de Sant Cugat ofereix aquest divendres, amb motiu de l'1 de Maig, la xerrada 'Precarietat, deslocalització, atur. Què fer?', on participaran el president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán, i el membre del comitè d'HP Consultoria Òscar Murciano. També hi assistiran el catedràtic en Sociologia i Treball de la UAB Antonio Martín i el membre de l'Assemblea d'Aturats de Catalunya Disolado Toledano. La trobada començarà a les set de la tarda a la Casa de Cultura.

El membre de l'ADS Julio Sánchez explica que la xerrada se centra en la precarietat, la deslocalitzacio i l'atur, perquè són els principals problemes als quals s'enfronta la ciutat.

Julio Sánchez

A Sant Cugat hi ha hagut un gran èxode d'empreses en els darrers anys. Podríem parlar d'Aconda, Sharp o HP, que té un degoteig permanent. I ara tenim al davant el tancament de Delphi.


Sánchez afirma que l'atur a Sant Cugat és un tema sensible ja que hi ha un 'caldo de cultiu', com l'alt cost de vida i les diferències salarials, que fomenten que 'la ciutat expulsi un tipus de gent per afavorir-ne d'altres'.

Júlio Sánchez

El fet que tinguem un 41% dels aturats de Sant Cugat sense prestació o una mitjana del lloguer que és un 85% superior de la mitjans de Catalunya fa que la ciutat sigui especialment sensible amb el tema. Sembla que s'expulsa un tipus de gent de la ciutat per donar accés a un altre.


L'ADS també fa una crida a la participació per a la marxa d'aquest diumenge que arrencarà a un quart d'onze del matí a la plaça d'en Coll i arribarà a la plaça de Lluís Millet, des d'on s'anirà en tren a Barcelona per unir-se a la protesta.

L'agrupació santcugatenca vol reivindicar una feina digna per a tothom i l'oposició a la desindustrialització i la pèrdua de llocs de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.