La caminada 'Mou-te pel Parkinson' triplica les previsions i aconsegueix 280 quilòmetres


  • Comparteix:

L'Associació Catalana per al Parkinson ha aconseguit aquest diumenge 280,25 quilòmetres amb la caminada solidària Mou-te pel Parkinson. Així s'han gairebé triplicat les expectatives inicials, marcades en superar els 100 quilòmetres. L'activitat forma part de la commemoració del dia mundial de la malaltia, que s'ha centrat en la sensibilització i la recaptació de fons per finançar els serveis de l'entitat.

Cada quilòmetre aconseguit suposa una aportació econòmica per a l'entitat. Es tracta d'una adaptació de la cursa Run for Parkinson que es desenvolupa a moltes ciutats europees per recaptar fons. A Sant Cugat s'ha fet un circuit pels jardins del Monestir. L'objectiu, com ha explicat el president de la delegació santcugatenca de l'Associació Catalana per al Parkinson, Esteve Sala, és conscienciar sobre una malaltia poc coneguda.

Esteve Sala

És una malaltia poc coneguda. Aquest desconeixement fa que, quan li diagnostiquen a algú, no sàpiga què ha de fer ni on recórrer. És una gran barrera que s'ha de combatre.


Els santcugatencs han superat les previsions de la mateixa associació i els assistents han demostrat el compromís amb la lluita contra la malaltia. Neus Cases, Bernat Coll i Ana María Muñoz han explicat a Cugat.cat els motius per participar a l'acte.

Participants

El meu marit està afectat per aquesta malaltia, comprenc que s'ha de promocionar perquè la gent que la té no la coneix. / Tenia ganes d'ajudar els que tenen la malaltia. / Hi ha cada vegada més gent que pateix Parkinson i hem de fer el possible per ells.


La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, ha remarcat també la importància del dia i de les associacions que treballen per lluitar contra el Parkinson. Pellicer ha avançat que aquestes entitats tindran un paper important en una nova campanya de l'Ajuntament.

Susanna Pellicer

Volem començar una campanya amb els metges. La idea és que, quan es diagnostiqui una malaltia, el metge pugui recomanar anar a una associació en la qual ajudin tant el malalt com la família.


L'Associació Catalana per al Parkinson també ha organitzat el joc 'Creus que és fàcil?' amb l'objectiu de conscienciar persones que no pateixen la malaltia i ha instal·lat una taula informativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.