Comín garanteix que els hospitals públics del Vallès podran assumir la sortida dels centres privats del SISCAT


  • Comparteix:

Comin, al Parlament / Foto: ACN

Comin, al Parlament / Foto: ACN

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha garantit aquest dijous que els tres hospitals públics del Vallès Occidental - el Parc Taulí de Sabadell i la Mútua i l'Hospital de Terrassa- podran assumir la sortida de la xarxa de salut pública (SISCAT) de l'Hospital General i la Clínica del Vallès, tots dos centres privats amb concert amb la Generalitat. Comin ha especificat que una part de l'activitat que avui fan Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya s'hauran de derivar a l'Hospital de Terrassa o la Mútua, que són els que tenen més llits disponibles.

Durant una interpel·lació parlamentària del PSC, Comin ha xifrat en 295 els llits disponibles a la comarca, la major part dels quals a l'Hospital de Terrassa. És una quantitat suficient, segons ell, per evitar les derivacions als hospitals privats.

Pel que fa al Parc Taulí, tot i que el conseller ha reconegut que les urgències de l'hospital estan saturades, Comín ha assegurat que podrà assumir tota la demanda de Sabadell i ha negat que estiguin plantejant-se llogar recursos externs.

Antoni Comín

Desmenteixo alguns titulars. No llogarem recursos externs per fer aquesta absorció d'activitat que fins avui feien operadors privats.


El conseller ha afirmat que 'estem fent les coses com s'han de fer, amb planificació i diàleg' i que 'quan correspongui ja farem una roda de premsa pública'.

Els consorcis amb la Clínica del Vallès i amb l'Hospital General acabaran el 15 d'agost i el 31 de desembre, respectivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.