FGC bateja dos trens amb els noms dels escriptors Caterina Albert i Joaquim Carbó


  • Comparteix:

Moment del bateig d'un dels trens

Moment del bateig d'un dels trens

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha batejat aquest dissabte dos dels seus trens amb els noms dels escriptors Joaquim Carbó i Caterina Albert, coneguda com a Víctor Català. Aquestes dues unitats de la companyia, amb vuit estacions a la ciutat, se sumen així als sis combois de la línia del Vallès que ja tenen noms d'autors i als cinc que reben noms d'estacions, entre ells el de Sant Cugat.

FGC va adquirir 19 unitats de tren de la sèrie 113 que han anat substituint les antigues 111 a les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell) i L6 (Reina Elisenda) amb l'objectiu de modernitzar la flota. També en va comprar cinc de la sèrie 114, formades per tres cotxes, que donen servei a les estacions de la línia L7, on les andanes són més curtes.

Aquestes noves unitats s'han anat batejant amb diferents noms. Així hi ha els trens Maria Aurèlia Campmany, Josep M. Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Màrius Torres i Carles Salmerón. A la línia del Vallès també n’hi ha cinc que duen noms d’estacions: Barcelona, Terrassa, Sant Quirze, Sarrià i Sant Cugat.

Aquest darrer acte de bateig ha tingut lloc a l'estació de plaça Catalunya amb la presència del conseller de Territori, Josep Rull, el conseller de Cultura, Santi Vila, el president de FGC, Enric Ticó, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.