L'Encabronada convida Miquel del Roig per celebrar el primer aniversari del Boc de Can Vernet


  • Comparteix:

La colla ha presentat els actes a la sala de plens

La colla ha presentat els actes a la sala de plens

La bèstia dels Diables de Sant Cugat, el Boc de Can Vernet, compleix un any i la colla ho celebra amb la 2a edició de l'Encabronada, que portarà actuacions musicals, mostres de la cultura popular de la ciutat i correfocs. Les activitats tindran lloc entre divendres i diumenge a la plaça de la Vila, un espai triat per respectar el descans dels veïns. Els concerts de Miquel del Roig i de La Banda Puig són alguns dels plats forts d'aquesta festa del foc.

La colla s'ha plantejat com a objectiu d'aquestes tres jornades transmetre a tota la ciutadania i també a gent de fora de la ciutat la cultura del foc i reivindicar aquesta festa pròpia. Ho ha explicat el president de Diables, Èric Ricart.

Èric Ricart

Estem intentant que Sant Cugat sigui capital del foc al Vallès. Volem que la gent vingui de fora a visitar Sant Cugat.


Organitzar l'Encabronada té un cost d'uns 33.000 euros que finança la colla, en part gràcies a la caixa que es faci amb les parades de menjar i beguda que hi haurà a la plaça de la Vila. L'Ajuntament també hi participa amb la cessió de material i serveis com l'electricitat.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha agraït a la colla el fet que hagin acceptat canviar la ubicació de la festa.

Carmela Fortuny

Passem de la plaça d'Octavià a la de la Vila. Vull agrair la generositat i la comprensió dels Diables. El que es viurà es viurà amb molta més tranquil·litat i una millor organització.


Els Diables de Sant Cugat van celebrar el 25è aniversari l'any passat, una efemèride que els ha fet guanyadors d'un Premi Ciutat de Sant Cugat.

Activitats
Les activitats comencen aquest divendres a dos quarts de cinc de la tarda amb una cercavila i seguirà amb un assaig obert amb els tabals de Diables. El primer apunt musical el posarà la Gossa d'Era a dos quarts de set de la tarda. A partir de les vuit del vespre els Diables iniciaran l'espectacle inaugural des del balcó de l'ajuntament i donaran pas a un correfoc infantil i jove en què també participaran els Diablets de Sant Just Desvern.

A dos quarts de deu de la nit, es durà a terme la invocació del boc de Can Vernet i a les deu de la nit la jornada acabarà amb l'actuació de Miquel del Roig.

Dissabte, les activitats començaran a un quart d'onze del matí i durant tota la jornada hi haurà actuacions dels Bastoners, els Gausacs i els Geganters. A les dotze del migdia, posarà l'apunt musical el Doc Scanlon's Swing i, a dos quarts de quatre, tindrà lloc el Percufoc, el concurs de percussió dels Diables. A partir de les vuit del vespre arrencarà el correfoc, en què també participaran les colles de Torrelles de Llobregat, de les Franqueses del Vallès i del barri de Ca N'Aurell de Terrassa. Tot plegat finalitzarà a la plaça d'Octavià amb l'esclat final de les bèsties. La Banda Puig posarà el punt final a les deu de la nit amb un concert a la plaça de la Vila.

Diumenge les activitats començaran a dos quarts d'onze del matí amb un taller de zumba i hi haurà activitats solidàries en benefici de l'ONG Petits músics del món. De fet, els nens beneficiaris d'aquesta associació també hi participaran amb una actuació de dansa a les dotze del migdia. Les activitats acabaran a dos quarts de vuit del vespre amb la traca final i una actuació del grup de reggae Mandràgora.

A banda de les activitats, a la plaça de la Vila hi haurà espais dedicats a la fira d'artesans, 'food trucks', inflables i llits, elàstics i servei de bar.

Recorreguts i talls de trànsit
Els dos correfocs faran el mateix camí. Arrencaran a la plaça de la Vila i pujaran pel carrer del Carme fins arribar a la plaça d'Octavià. Des d'allà pujaran pel carrer Major fins a la plaça de Sant Pere, després baixaran a Quatre Cantons pel carrer d'Endavallada i aniran fins a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot, des d'on marxaran a la plaça d'Octavià de nou per tancar el recorregut.

Amb motiu dels correfocs, es tallarà el trànsit de la Rambla del Celler entre els carrers de Cèsar Martinell i Francesc Moragas, des de les vuit del vespre fins a les dotze de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.