El galerista i editor d'art Carles Taché, guardonat amb la Creu de Sant Jordi


  • Comparteix:

Taché rep la medalla de mans del president, Carles Puigdemont / Foto: Gencat.cat

Taché rep la medalla de mans del president, Carles Puigdemont / Foto: Gencat.cat

El galerista i editor d'art resident a Sant Cugat Carles Taché ha rebut aquest dimarts la Creu de Sant Jordi juntament amb 26 personalitats i 13 entitats més. El govern posa de relleu amb aquesta distinció l'aportació de Taché en l'art contemporani com a fundador i director de la galeria Carles Taché de Barcelona. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat l'encarregat de lliurar el guardó.

Taché ha estat membre del comitè organitzador de la fira d'art contemporani de Madrid (ARCO) i membre fundador de la societat Barcelona Art, de la qual va ser president. També va ser fundador del primer patronat de la Fundació Tàpies.

En els darrers anys, Taché s'ha dedicat a la docència a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i a la Universitat de Girona (UdG). Actualment, col·labora amb la Universitat de Barcelona (UB) amb la direcció d'un projecte dels alumnes del màster en Estudis Avançats en Història de l'Art.

Des de la seva inauguració, la galeria Carles Taché de Barcelona ha rebut diferents guardons com el premi Ciutat de Barcelona, el premi Llibertat del Centre Internacional de Pau de Sarajevo i el premi GAC a la trajectòria.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats al país. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Altres santcugatencs guardonats
En altres edicions, la Generalitat ha reconegut l'actriu Emma Vilarasau (2015), l'actor Jaume Pla i el periodista Josep Maria Casasús (2011) i el Club Muntanyenc Sant Cugat (2004).

L'expresident de l'Amical Mauthausen, Enric Marco, també va rebre el guardó (2001), que va retornar després de reconèixer que mai no va estar internat en un camp de concentració nazi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.