L'Hospital General de Catalunya anuncia un ERO de 147 treballadors i en responsabilitza el conseller Comín


  • Comparteix:

Hospital General de Catalunya / Foto: HGC

Hospital General de Catalunya / Foto: HGC

IdcSalut Quirón Hospital Universitari General de Catalunya (idcQHGC) ha comunicat aquest dimarts als empleats que al desembre es farà efectiu un ERO que afectarà 147 professionals, arran de la decisió de la Generalitat d'excloure el centre privat de la xarxa pública de salut. La presidenta del comitè d'empresa, Roser Morraja, ha responsabilitzat el govern de l'expedient i ha avançat que treballaran per mantenir el màxim nombre de llocs de feina i per garantir la qualitat del servei.

La direcció d'HGC ha comunicat als treballadors que l'ERO a la Clínica del Vallès, també gestionat per Quirón Salud, serà a l'agost i afectarà 109 professionals. En aquest sentit, els empleats de l'hospital santcugatenc donen suport a la manifestació que els treballadors de la clínica han convocat per aquest dimecres i que sortirà de la mateixa clínica sabadellenca, a les sis de la tarda.

Roser Morraja ha explicat que han de definir encara com plantejaran la negociació de l'ERO i ha culpat la Generalitat de l'expedient anunciat per l'hospital.

Roser Morraja

És únicament i exclusivament per decisions polítiques, no és ni per raons econòmiques. El govern no vol escoltar la situació que tenim. No hi ha cap mena de lògica.


En paral·lel, la presidenta del comitè d'empresa s'ha mostrat convençuda que els hospitals públics vallesans no podran assumir els pacients que atenen l'HGC i la Clínica del Vallès, a diferència del que va afirmar el conseller de Salut, Toni Comín.

El comitè d'empresa sosté que l'any passat Salut va derivar 3.321 pacients a l'hospital santcugatenc. La Generalitat, en canvi, rebaixa el nombre a 46.

La representació dels empleats ha recordat que el contracte amb el govern finalitzava el 2021 i que era renovable a finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.