Veïns del centre i les entitats de cultura popular lamenten 'la inoperativitat' del debat del Pacte per la Nit


  • Comparteix:

Les terrasses, punt de debat de la sessió

Les terrasses, punt de debat de la sessió

L'Associació de Veïns Sant Cugat Centre i la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional consideren que les sessions de treball del Pacte per la Nit no resulten operatives i dificulten assolir un acord en el model i horaris d'oci nocturn a Sant Cugat. El col·lectiu veïnal afirma que la polèmica de les terrasses s'ha de tractar al marge d'aquest debat i la coordinadora demana al consistori més concreció en el full de ruta a seguir.

Des que el febrer passat sota requeriment del ple es reprengués el debat del Pacte per la Nit, l'ajuntament ha acollit tres sessions que no han estat ben valorades per alguns participants. L'Associació de Veïns Sant Cugat Centre ha lliurat aquest dilluns un manifest a l'equip de govern en què qüestiona la imparcialitat i la validesa del document, en no haver estat aprovat per ple.

El col·lectiu, diu que amb el suport de la majoria d'entitats del districte centre-est, creu que la polèmica de les terrasses s'ha de tractar al marge del Pacte per la Nit, que volen rebatejar com Pacte de Sant Cugat o Pacte de Convivència. En qualsevol cas, el secretari de l'entitat, Manel Ortiz, no està satisfet amb l'evolució de les sessions, a l'espera que es concreti l'ordenança de terrasses abans de l'estiu.

Manel Ortiz

Les terrasses són el que més problema dóna i és el motiu pel qual no arribarem segurament a cap acord.


El president de la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional, Francesc Picornell, ha assegurat a Cugat.cat que les reunions resulten 'inoperatives' i que l'equip de govern hauria d'acudir-hi amb les idees més clares.

Francesc Picornell

L'únic que ens vam dedicar a fer va ser llegir l'antic Pacte per la Nit. No s'ha avançat gens.


Picornell apunta que la regulació de les terrasses és el que desferma els principals desacords a les trobades, tot i ser un assumpte que afecta menys les entitats. Picornell no creu que el tema s'hagi d'excloure del debat, sinó tractar-lo en el grup de treball corresponent.

La propera trobada, que tindrà lloc la setmana vinent, abordarà la problemàtica de les terrasses amb la presència del Gremi de Restauradors, que no ha acudit aquest dilluns a la sessió.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha declinat fer declaracions mentre durin les sessions de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.