Comín diu que un 'pla social' minimitzarà l'impacte laboral de la marxa d'hospitals privats del SISCAT


  • Comparteix:

Comin, aquest dimecres en roda de premsa / Foto: ACN

Comin, aquest dimecres en roda de premsa / Foto: ACN

El conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat aquest dimecres que els treballadors que es podrien veure afectats per un ERO a l'Hospital General de Catalunya i a la Clínica del Vallès rebran un 'pla social' per 'minimitzar' l'impacte laboral de la sortida d'aquests centres de la xarxa de salut pública (SISCAT). Comín ha explicat que s'està treballant 'des del diàleg amb els agents implicats' per establir mesures 'en funció de la situació particular de cada treballador'.

Comín ha destacat que l'activitat assistencial 'es manté' i, per tant, també 'el nombre de professionals necessaris'. Són unes declaracions que arriben després que Quirón Salud, que gestiona els dos hospitals, hagi comunicat aquest dimarts als treballadors un ERO per acomiadar 256 persones si es fa efectiva la fi dels concerts: els afectats serien 147 empleats a l'Hospital General de Catalunya i 109 a la Clínica del Vallès, a Sabadell.

El conseller de Salut ha manifestat que la sortida d'hospitals de titularitat privada del SISCAT 'no genera atur a nivell macro'.

Toni Comín

El pla social és el centre de la nostra feina en la reordenació hospitalària a la comarca del Vallès. Aspirem que el pla social minimitzi, per no dir redueixi a zero, els costos per als treballadors que es poden veure afectats per la mesura.


Tot i això, ha evitat respondre en roda de premsa si l'objectiu del departament és traspassar els treballadors afectats als hospitals públics que han d'absorbir l'activitat assistencial. Tampoc no ha garantit que no es perdin llocs de treball per la sortida d'aquests centres del SISCAT.

Comín ha precisat que la intenció és 'evitar qualsevol impacte sobre pacients i usuaris, i minimitzar l'impacte sobre els professionals'. D'altra banda, Comín considera que 'tots els sindicats' fan costat al departament 'amb qualsevol mesura que serveixi per enfortir el caràcter públic' del sistema sanitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.