Desarticulada una organització per presumptes robatoris a Sant Cugat amb informació policial d'una intèrpret


  • Comparteix:

Comissaria de Mossos d'Esquadra de Sant Cugat

Comissaria de Mossos d'Esquadra de Sant Cugat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 11 integrants d'una banda com a presumptes autors de 42 robatoris a habitatges de Catalunya. Sant Cugat és una de les localitats on havia actuat el grup, que tenia el suport d'una intèrpret d'albanès que treballava per a la policia.

Una de les principals dificultats amb les quals s'han trobat els investigadors rau en el fet que la intèrpret d'albanès que treballava en una primera instància amb els Mossos d'Esquadra estava conxorxada amb els investigats: els avisava que els estaven investigant amb la finalitat que extremessin les mesures d’autoprotecció per continuar l'activitat delictiva.

Els robatoris els cometien gairebé sempre seguint un mateix patró: el líder de l'organització seleccionava els indrets on havien d'anar a delinquir, pràcticament sempre habitatges aïllats o pisos amb finestres de fàcil accés. Una vegada arribaven al lloc, forçaven les finestres. Triaven la franja horària del vespre ja que així podien saber si hi havia inquilins. En cas que hi hagués algú a la casa descartaven d'entrar-hi.

Una vegada a dins, regiraven totes les estances per localitzar els diners, joies, rellotges i altres objectes de fàcil transport i col·locació al mercat negre. Aquests objectes, principalment les joies, les venien a un pare i fill que regentaven una empresa de numismàtica a Barcelona que sabien que eren de procedència il·lícita.

Els robatoris van començar al setembre de l'any passat. A més de Sant Cugat, el grup hauria actuat a altres municipis del Vallès Occidental, del Pirineu, de la Catalunya central, de les comarques gironines i de l'àrea metropolitana de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.