Els caus Berenguer El Gran i La Floresta insten l'Ajuntament a signar la cessió dels espais compromesos


  • Comparteix:

Els agrupaments escolta esperen traslladar-se al més aviat possible / Foto: AE Berenguer (Foto: Blog de l'agrupació)

Els agrupaments escolta esperen traslladar-se al més aviat possible / Foto: AE Berenguer (Foto: Blog de l'agrupació)

Els agrupaments escolta Berenguer el Gran i la Floresta demanen a l'Ajuntament que agilitzi i formalitzi les cessions d'espais municipals acordats en els últims mesos. El cau de Sant Cugat afirma que el retard dificulta la seva tasca pedagògica i el florestà es preocupa per la incertesa generada perquè ja ha comunicat al llogater actual el seu trasllat.

Les negociacions entre l'Agrupament Escolta i Guia Berenguer el Gran i el consistori sobre el trasllat a un local de Promusa al Camí de la Creu van començar al gener de 2015. En un inici, l'agrupament va haver de marxar de la Casa de Cultura perquè havia d'acollir les seccions de La Unió, com l'Esplai Pica-Roca. L'agrupament es va traslladar al setembre, de forma provisional, al Casal TorreBlanca. Actualment, segons l'entitat, el local del carrer de la Creu, el que els cedeix el consistori, ja està llest per iniciar l'activitat.

El membre del col·lectiu Guillem Martí ha explicat a Cugat.cat que les sales que ocupen només es poden utilitzar en horaris de cau i les activitats que s'hi poden fer queden molt limitades. A més, lamenten que l'espai cedit a la Bòbila Campmany, on emmagatzemen el material, està als afores de la ciutat. Martí ha afirmat que necessiten resoldre la situació.

Guillem Martí

Estem en aquesta situació des de fa temps i ens està cansant molt a tots perquè dificulta la tasca pedagògica que teníem programada per aquest any. A més, hem d'estar contínuament en reunions amb l'Ajuntament, perseguint-los, pressionant...


En un situació similar es troba l'Agrupament Escolta de la Floresta, que des de fa 30 anys està instal·lat a la planta baixa del local de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, a la plaça d'Aiguallonga. Al febrer, l'Ajuntament va anunciar la cessió d'un espai del Centre Cívic de Can Llobet. Tot i això, una de les caps, Helena Sopeña, assegura que encara no s'ha firmat cap contracte que formalitzi el trasllat.

Helena Sopeña

Creiem que l'Ajuntament hauria de moure algun dit perquè ja hem comunicat als propietaris del local en el qual estem ara que marxarem a finals de curs. Però s'acosta el juny i encara no sabem res.


El cas del Pica-Roca
En la mateixa línia diu trobar-se l'Esplai Pica-Roca. La seva directora, Nora Orriols, sosté que les sales que ocupen provisionalment a la Casa de Cultura, fins que les obres de La Unió s'enllesteixin, no poden encabir totes les activitats, que agrupen cinc grups d'edat. La responsable afegeix que no disposen d'un magatzem per guardar el material i han de reservar cita per poder-se reunir.

Nora Orriols

La Unió encara està lluitant moltíssim per aconseguir aquest magatzem que mai no arriba. Abans La Unió era com la nostra casa i, ara, si hem de fer una reunió, l'acabem fent al bar.


Orriols creu que la situació en què es troben fa molt feixuc el desenvolupament dels projectes i que l'esplai hauria de tenir un local propi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.