Comín sosté que els hospitals comarcals assumiran els empleats afectats per l'expulsió d'HGC i Clínica del Vallès


  • Comparteix:

Toni Comín / Foto: ACN

Toni Comín / Foto: ACN

El conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat que els hospitals comarcals podran absorbir també els treballadors de l'HGC i la Clínica del Vallès afectats per la sortida d'aquests centres de la xarxa sanitària pública, ha informat a Cugat.cat CCOO. Aquesta mesura forma part del 'pla social' que Comín ha anunciat per minimitzar l'impacte laboral de la marxa d'aquests centres del SISCAT, tot i que no ha concretat en quines condicions es contractarien aquests empleats. El titular ha fet l'anunci aquest dilluns en una reunió amb el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, i la representació del sindicat a l'HGC, amb 147 treballadors afectats.

L'endemà que l'HGC anunciés un ERO al desembre, el titular de Salut va assegurar que els treballadors afectats -a la Clínica del Vallès són 109- rebran un 'pla social' que s'està treballant 'des del diàleg amb els agents implicats'.

En una reunió demanada per CCOO, Comín ha assegurat que cap treballador afectat per la sortida dels centres del SISCAT no anirà a l'atur, segons la secretaria general de la secció sindical de CCOO a l'HGC, Isabel Zapata. La representant sindical diu que han sortit de la reunió tranquils.

Isabel Zapata

El que ens ha traslladat el conseller és que quedaven garantits tots els llocs de feina i que els treballadors quedaven recol·locats tots en els centres que assumeixin l'assistència.


Tot i mantenir una trobada de prop de tres hores, el conseller no ha concretat el mecanisme pel qual el Parc Taulí de Sabadell, Mútua Terrassa i l'Hospital de Terrassa passarien a absorbir aquests professionals. Segons Zapata, Comín s'ha mostrat sorprès pels ERO anunciats per Quirón Salud, que és la gestora dels centres, i ha reconegut que el pla social es va anunciar amb 'precipitació'.

La representant sindical es mostra esperançada amb la mesura anunciada per Comín, però demana més concreció. Una concreció que espera s'assoleixi en la reunió que la Generalitat mantindrà amb el comitè d'empresa d'HGC i l'Ajuntament de Sant Cugat i que el conseller s'ha compromès a tenir la setmana vinent.

A la reunió amb Comín també han estat presents el director de CatSalut, David Elvira; el secretari general de la federació de sanitat de CCOO, Jaume Gabarró, i el secretari general de CCOO a la comarca, Enrique Rodríguez.

Titularitat dels hospitals
L'Hospital de Terrassa depèn del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), una entitat pública de la Generalitat, l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Sant Llàtzer. El consell de govern de la Corporació Sanitària Parc Taulí està integrat per sis representants nomenats per la Generalitat, dos per l'Ajuntament de Sabadell i un per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'Hospital Universitari MútuaTerrassa és un centre privat inclòs a la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP) i concertat amb el CatSalut per a la prestació de serveis assistencials als usuaris de la Seguretat Social.

El comitè d'empresa d'IdcSalut Quirón Hospital Universitari General de Catalunya (idcQHGC) convoca diverses mobilitzacions, la primera aquest dimarts, per protestar per la decisió de la Generalitat d'excloure el centre de la xarxa sanitària pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.