La Marxa Som passarà el 26 i el 27 de juliol per Sant Cugat


  • Comparteix:

Detall del mapa de la marxa / Foto: Lamarxasom.cat

Detall del mapa de la marxa / Foto: Lamarxasom.cat

La Marxa Som, una caminada popular que en quatre columnes simultànies recorrerà part de Catalunya, visitarà Sant Cugat el 26 i 27 de juliol. La iniciativa visitarà 314 localitats en aquestes caminades que confluiran el 31 de juliol a Montserrat i que, durant el recorregut, acolliran assemblees obertes sobre propostes per a un nou model de país. La Marxa Som està impulsada i coordinada per un grup d'Amics d'El Camí.

La Columna Metropolitana sortirà de Barcelona el 23 de juliol, recorrerà 159 quilòmetres durant nou dies i en les etapes número 4 i 5 visitarà Sant Cugat. La primera etapa, de 20 quilòmetres i de dificultat mitjana, començarà a Molins de Rei i passarà pel Papiol, Valldoreix i Sant Cugat. La següent etapa, amb 24 quilòmetres i una dificultat mitjana, arrencarà a Sant Cugat, continuarà per Cerdanyola i Badia, i finalitzarà a Sabadell.

La intenció és reflexionar al voltant d'un nou model de democràcia més participativa ja que durant el recorregut se celebraran trobades per debatre i crear propostes encaminades a crear un model polític més participatiu. Les propostes es faran arribar al Parlament. A cada municipi, s'organitzaran grups d'acollida per facilitar l'estada dels caminants. A més, s'organitzaran sopars populars i actes culturals, i es proposa que els grups d'acollida demanin la col·laboració dels respectius ajuntaments.

És una iniciativa de Reinicia Catalunya i rep la col·laboració de diverses entitats socials i culturals com Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Súmate, entre altres. La participació és oberta a altres associacions i col·lectius com també a persones a títol individual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.