L'institut Pla i Farreras i l'ETSAV uneixen forces per reformular el concepte d'aula


  • Comparteix:

L'institut Joaquima Pla i Farreras ha demanat ajuda a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) per definir com han de ser les futures aules del centre a través del projecte 'L'aula d'avui'. Així, quatre grups d'estudiants d'arquitectura han desenvolupat propostes que promouen l'ús de les noves tecnologies a les classes, que faciliten els canvis en la disposició mobiliària i que vetllen pel benestar de l'alumnat i del personal docent. Ara, l'escola analitzarà els projectes per determinar si són viables econòmicament i logísticament i posar-los en marxa de cara al proper curs.

La col·laboració va començar al novembre perquè l'institut Pla i Farreras volia replantejar l'ús de les tauletes electròniques d'acord amb les condicions de cada aula. El professor de l'ETSAV i tutor dels alumnes que han desenvolupat els projectes, Roger Sauquet, ha explicat com el plantejament inicial ha evolucionat fins abordar qüestions com el confort.

Roger Sauquet

Tot va començar amb les tauletes electròniques, amb com treballar amb noves tecnologies implica canvis a l'aula. Ha acabat sent una reflexió sobre com millorar el confort dels estudiants.


Les quatre propostes recullen mètodes d'aïllament acústic, sistemes per instal·lar envans mòbils per dividir les aules i també mètodes per facilitar la redistribució del mobiliari d'acord amb les necessitats de la matèria que s'imparteixi. Júlia Breiz i Francesc Vinyes són dos dels estudiants que han treballat els projectes.

Estudiants

Vam detectar coses que consideràvem que es podien millorar i a partir d'aquí vam començar a treballar. / Creiem que el resultat és positiu. Hi ha propostes 'low cost'.


El director de l'institut Pla i Farreras, Josep Oriol Rodon, creu que cal adaptar les aules als nous temps i ha posat en valor les propostes rebudes de l'ETSAV.

Josep Oriol Rodon

El disseny d'una aula és com el de fa 100 anys i no podem seguir treballant així. Ara ens toca agafar els projectes i intentar implementar els que puguem.


La presentació dels projectes ha tingut lloc aquest dimecres a la biblioteca del centre d'ensenyament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.