El CPA celebra els seus 27 anys, molest, per la impossibilitat d'arribar a un acord per la nova seu


  • Comparteix:

L'entitat reclama a l'Ajuntament 150.000 euros per compensar el canvi d'ubicació del local

L'entitat reclama a l'Ajuntament 150.000 euros per compensar el canvi d'ubicació del local

El Centro Popular Andaluz celebra avui el seu 27è aniversari sense haver arribat a un acord amb l'Ajuntament sobre les condicions de la permuta que ha de permetre a l'entitat traslladar-se a la nova seu. Els responsables del CPA s'han mostrat molestos amb l'equip de govern perquè, després de 5 anys de converses, encara no han concretat els aspectes econòmics del conveni. L'entitat andalusa ha reiterat que el canvi de terrenys ha d'incloure, a més, el pagament de 150.000 euros per part de l'Ajuntament.

El president del CPA, Gabriel Ruiz, ha anunciat que l'entitat celebrarà aquest dissabte el seu 27è aniversari 'en clau reivindicativa'. Ruiz assegura que els socis de l'entitat estan 'cansats' de la indefinició de l'Ajuntament, que després de 5 anys de negociacions encara no ha donat el vist-i-plau definitiu al conveni que ha de permetre posar la primera pedra de la nova seu de l'entitat.

Gabriel Ruiz ha explicat que el principal escull per arribar a un acord amb el consistori radica en l'aspecte econòmic. El CPA assegura que encara no ha rebut una resposta de l'Ajuntament sobre la clàusula del conveni que inclou el pagament de 150.000 euros a l'entitat en compensació pel canvi de seu. Gabriel Ruiz, a més, acusa l'alcalde d'haver incomplert les seves promeses.

Gabriel Ruiz

L'alcalde es va comprometre dues vegades a tirar endavant la nova seu. Jo no puc tornar a Andalusia fins que això estigui enllestit. La permuta ha d'incloure els 25 milions de pessetes.


Ruiz ha afegit que confia en la bona voluntat de l'alcalde, però ha criticat durament la lentitud dels tràmits per iniciar la construcció de la nova seu del CPA. L'actual edifici, situat a l'avinguda Francesc Macià, anirà a terra per tal que Promusa pugui construir en aquests terrenys pisos de protecció oficial. A canvi, el CPA es traslladarà uns 50 metres més enllà, al carrer Sant Esteve, i és per això que els socis de l'entitat demanen, en compensació, 150.000 euros.

Per la seva banda, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha afirmat que tot i que s'ha arribat a un acord sobre els termes urbanístics i arquitectònics del conveni, no s'ha pogut arribar, encara, a una entesa sobre la reclamació econòmica:

Mercè Conesa

He parlat amb el president del CPA i els membres de la junta, i hi ha consens sobre el projecte.


L'equip de govern considera que la permuta de terrenys i la construcció, a càrrec de Promusa, de la nova seu del CPA és suficient, i ja cobreix el pagament de 150.000 euros que reclama l'entitat andalusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.