Hora Bruixa treu al carrer el feminisme més propositiu


  • Comparteix:

El col·lectiu feminista Hora Bruixa ha fet visible aquest diumenge a la ciutat la seva lluita contra la violència de gènere amb la 1a Jornada Feminista. Art i reivindicació s'han donat la mà en una trobada que ha combinat monòlegs, concerts i xerrades. L'acte, que ha tingut lloc al parc de Can Vernet, ha tingut la presència de moviments feministes d'arreu del país per estrènyer vincles i acabar amb la xacra del masclisme.

El col·lectiu feminista Hora Bruixa ha sortit aquest diumenge al carrer, però aquesta vegada ha estat a través d'una jornada per sumar dones compromeses amb la defensa dels seus drets. Ho ha explicat la portaveu d'Hora Bruixa , Alba Elvira.

Alba Elvira

Avui volem visibilitzar el feminisme més propositiu i inclusiu per poder-nos acostar a gent que no coneix el feminisme en profunditat.


Elvira també ha reconegut la necessitat de concebre el feminisme de manera 'transversal', cosa que, diu, no fan les institucions. En aquest sentit, ha lamentat la 'manca de polítiques públiques en clau feminista', també a àmbit local, i ha criticat que els governs facin gestos a favor de la igualtat 'només de cara a la galeria'.

A la jornada, hi han participat moviments i artistes feministes d'arreu del país com ara el col·lectiu Dones Juristes, diverses poetesses i la banda Dona Canya. El col·lectiu de Dones Feministes de Gràcia ha explicat la seva experiència en eradicar el masclisme a la Festa Major i des del moviment Justa Revolta de Sabadell han compartit com van crear un protocol contra les actituds masclistes als moviments socials. La gracienca Montse Joan i la sabadellenca Carla Noada asseguren que expandir aquestes propostes ajudarà a prevenir la violència de gènere.

Montse Joan i Carla Noada

Vèiem que a les festes majors hi ha violència i vam crear un protocol per atacar-la. / Nosaltres expliquem la nostra experiència perquè creiem que pot abordar i prevenir les violències masclistes.


La jornada també ha inclòs un recital de poesia, una paella popular, un taller de teatre i un concert. Hora Bruixa vol repetir aquesta jornada l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.