El barri del Monestir-Sant Francesc s'obre a la ciutat


  • Comparteix:

Una de les activitats de la jornada

Una de les activitats de la jornada

La Xarxa Monestir-Sant Francesc ha exhibit aquest dissabte les potencialitats del barri amb una jornada protagonitzada per entitats, associacions i veïns. El col·lectiu ha recuperat la diada del barri que fa anys organitzava l'AMPA de l'escola Collserola per reconvertir-la en 'Fem barri', una proposta que busca obrir l'entorn als seus residents i a la ciutat.

La d'aquest dissabte ha estat la primera gran jornada organitzada directament per la Xarxa Monestir-Sant Francesc. Dos anys després de la seva posada en marxa, el col·lectiu aplega una quinzena d'entitats i associacions del barri que treballen unides per posar en valor els recursos, com ha explicat la portaveu de la Xarxa Monestir-Sant Francesc, Rebeca Galán.

Rebeca Galán

El primer que hem fet és crear sinergies entre nosaltres. Després hem començat a obrir el barri, però és una acció a llarg termini.


Amb aquest mateix objectiu, la jornada 'Fem barri' ha aplegat exhibicions dels clubs i entitats de l'entorn, activitats i taules informatives. Tot plegat, com ha destacat Galán, per obrir el barri, aglutinar el seu teixit, incorporar joves i famílies, i reconèixer la seva multiculturalitat.

Rebeca Galán

Es tracta d'obrir portes del barri cap al municipi, obrir portes de les entitats cap al barri i del barri cap al veïnat. És a dir, fer barri.


La proposta ha aconseguit una bona resposta de públic i participació, que ha permès mostrar la diversitat comercial, de clubs esportius, equipaments i entitats que té el barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.