El CPA festeja la seva particular Cruz de Mayo


  • Comparteix:

Moment de la celebració de la Cruz de Mayo

Moment de la celebració de la Cruz de Mayo

El Centro Popular Andaluz (CPA) ha celebrat aquest diumenge la tradicional Cruz de Mayo, una cita que uneix any rere any el fervor andalús amb el segell santcugatenc. Els clavells han estat de nou els protagonistes de les ofrenes per formar una gran creu amb 2.200 d'aquestes flors. La missa, musicada amb un coro 'rociero', i el dinar de germanor completen la versió més santcugatenca d'aquesta important tradició andalusa.

De la mateixa manera que fan molts pobles d'Andalusia, Sant Cugat també ha fet seva la Cruz de Mayo, com ha explicat el president del CPA, Antonio Rodríguez.

Antonio Rodríguez

Cada poble se la fa seva. Nosaltres intentem fer una Cruz de Mayo a la nostra manera.


En concret, la celebració a la ciutat té com a element imprescindible els clavells, ha explicat Rodríguez.

Antonio Rodríguez

A Sant Cugat hi ha molts clavells. La creu està feta amb 2.200 clavells, a més de la missa i el dinar. És un dia de germanor.


La Cruz de Mayo és un dels esdeveniments més importants del CPA. Cada any aplega nombrosos socis, a més de representació institucional. Enguany, el coro 'rociero' de la Hermandad del Rocío de Terrassa ha estat l'encarregat de posar la música a la celebració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.