Josep Grau Garriga protagonitza una exposició a l'Ateneu Santcugatenc


  • Comparteix:

La mostra aborda la vessant més social i humana de l'artista

La mostra aborda la vessant més social i humana de l'artista

L'Ateneu ha muntat una exposició sobre Josep Grau Garriga que aborda la vessant més social i humana de l'artista santcugatenc. La iniciativa, que vol ser una mostra complementària a la del Museu, fa un recorregut per la vida de l'artista recordant el Sant Cugat de la República, la Casa Aymat i la primera festa de la Tardor.

Des del mes de febrer, els col.laboradors de l'Ateneu han investigat i treballat per retre el seu particular homenatge a Josep Grau Garriga. Ho han fet a través d'una exposició que, a partir d'una àmplia documentació, mostra la part més social i santcugatenca d'aquest artista afincat a França.

El viatge que proposa l'Ateneu arrenca als anys 30, just després del neixament de Grau Garriga. A través de documents extrets de l'Arxiu Nacional i el municipal, el visitant pot copsar com va viure la Guerra Civil la nostra ciutat, quan es deia Pins del Vallès.

El recorregut continua a la Casa Aymat, on es dóna a conèixer els 70 anys d'història d'aquest recinte que va obrir les portes com a fàbrica. Aquests són detalls que la majoria de ciutadans no coneixen segons ha dit la comissària de la mostra, Sònia Monge, que ha parlat de l'exposició com una visió complementària a la que es pot veure al Museu:

Sònia Monge

Volíem donar-li la volta a la mostra que ha organitzat l'Ajuntament i oferir un altre punt de vista


Una de les parts més emotives són els documents que recorden el pare de Grau Garriga, quan va ser represaliat pels Fets d'Octubre. Un altre apartat d'interès de la mostra és la commemoració de la primera Festa de La Tardor, l'any 1976, en què s'enalteix l'entusiasme d'una societat pre-democràtica:

Ramon Pros

Grau Garriga va tenir una especial participació en aquella festa, perquè va ajudar a finançar-la aportant una obra seva a l'igual que altres artistes


L'exposició sobre Josep Grau Garriga es podrà visitar fins a finals de mes a l'Ateneu Santcugatenc, a la plaça Pep Ventura



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.