'Idomeni, la vergonya d'Europa', de Blanca Rigau, es publica a YouTube


  • Comparteix:

Fotograma del vídeo / Foto: 'Indomeni, la vergonya d'Europa'

Fotograma del vídeo / Foto: 'Indomeni, la vergonya d'Europa'

La inspectora del Servei de Salut Pública del Vallès Occidental Oest, amb seu a Sant Cugat, Blanca Rigau, ha publicat el reportatge 'Idomeni, la vergonya d'Europa' a YouTube. Es tracta d'un recull de fotografies de la seva estada al camp de refugiats grec a finals d'abril. El text ha anat càrrec del santcugatenc Víctor Alexandre, que va enregistrar la veu en off als estudis de Cugat.cat.

Rigau volia conèixer de primera mà el que està passant a Idomeni i ha explicat a Cugat.cat els objectius que la van fer emprendre el viatge i editar un vídeo.

Blanca Rigau

Volia conèixer en pròpia pell el que està passant per després divulgar-ho. Volia donar un cop de mà als voluntaris que estan treballant allà, perquè ens ha arribat que hi fa falta gent. També volíem obrir camí a persones que hi volen anar i no tenen informació.


Cugat.cat col·labora en el projecte, com explica el sots-director Joan Miquel Fernández.

Joan Miquel Fernández

Víctor Alexandre ens va fer una proposta de col·laborar en aquest reportatge i va gravar la veu en off. Vam veure que ens podria interessar com a mitja públic. Veient que hi ha gent implicada en tot el drama dels refugiats, era interessant que Cugat.cat hi participés.


A més de Víctor Alexandre, Toni Colomer i Quim Vendrell han col·laborat en el muntatge inicial del vídeo i en el retoc fotogràfic, respectivament. La música, proposada per Colomer, és de Gautier Capuçon. Dos companys del departament d'Inspecció del Servei de Salut Pública del Vallès Occidental Oest, Xus Tolosa i Josep Álvarez, van acompanyar Rigau al camp de refugiats.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.