El CPA insta l'Ajuntament a donar una resposta 'ja' sobre la demanda econòmica per la permuta de la seu


  • Comparteix:

El president, Gabriel Ruiz, ha dit que els socis estan cansats d'esperar

El president, Gabriel Ruiz, ha dit que els socis estan cansats d'esperar

El president del Centro Popular Andaluz, Gabriel Ruiz, ha emplaçat a l'equip de govern a donar una resposta ràpida sobre les condicions econòmiques de la permuta que ha permetre a l'entitat traslladar-se a una nova seu. Ruiz ha assegurat que després de 5 anys de converses els socis estan cansats d'esperar i ha insistit en que la permuta ha d'incloure, necessàriament, el pagament de 150.000 euros de compensació a l'entitat andalusa. Per la seva banda, l'alcalde ha explicat que l'aportació del consistori no pot ser 'discrecional' i que dependrà de l'avaluació que estan fent els tècnics municipals.

Més d'un centenar de socis del CPA han celebrat aquest cap de setmana el 27è aniversari de l'entitat en clau reivindicativa. En l'acte protocolari de la celebració, el seu president, Gabriel Ruiz, s'ha mostrat molest pel retard dels tràmits que han de permetre construir la nova seu de l'entitat, i ha reiterat que la permuta de terrenys amb l'Ajuntament ha d'incloure el pagament de 150.000 euros a l'entitat en concepte de compensació. Ruiz acusa l'equip de govern d'indefinició i de no complir les seves promeses.

Gabriel Ruiz

S'han de complir les promeses, i si no es pot, que ho diguin clarament. Portem molt de temps topant amb una barrera administrativa.


Recordem que l'actual edifici del CPA, situat a l'avinguda Francesc Macià, anirà a terra per tal que Promusa pugui construir en el seu lloc una promoció d'habitatge públic. A canvi, l'Ajuntament cedeix uns terrenys a l'entitat uns 50 metres més enllà, al carrer Sant Esteve, i és per això que el CPA demana el pagament de 150.000 euros en concepte de compensació.

Per la seva banda, l'alcalde ha reiterat que les obres de construcció del nou edifici començaran aviat, tan bon punt s'acabin els treballs per reconduir una canalització de gas que, fins ara, entorpia l'inici de les obres. Sobre la reclamació de 150.000 euros, Lluís Recoder ha explicat que l'Ajuntament no pot fer una aportació econòmica 'de forma discrecional', i ha afegit que aquesta qüestió està sent estudiada pels tècnics municipals.

Lluís Recoder

Hi ha poc marge de discrecionalitat. Els tècnics municipals ho estan estudiant. De la seva avaluació dependrà la decisió final.


Els responsables del CPA han advertit que si els tràmits per iniciar la construcció del nou local no es desencalla en breu, emprendran accions de protesta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.