Una santcugatenca engega una campanya per recaptar fons per als afectats per les pluges torrencials a Sri Lanka


  • Comparteix:

Ruwunawella és una de les poblacions afectades per les pluges / Foto: Maria Creixell

Ruwunawella és una de les poblacions afectades per les pluges / Foto: Maria Creixell

La santcugatenca resident a Sri Lanka Maria Creixell ha engegat una campanya de micromecenatge per recaptar fons per als afectats per les pluges torrencials del país asiàtic. Els diners que es reuneixin aniran destinats a material escolar i a rehabilitar les cases afectades pels aiguats i les esllavissades.

Creixell col·labora a Colombo amb diverses organitzacions com IMCD i JCI que treballen plegats amb la iniciativa The Flood Relief #LK. Aquestes entitats treballen per restablir la normalitat, en mesura del possible, i per ajudar a tornar a casa a les famílies que encara en tenen, com també a restablir serveis com l'aigua, l'electricitat i l'escola. Creixell ha explicat a Cugat.cat quina és la situació actual del país.

Maria Creixell

Ara mateix l'aigua comença a baixar en algunes poblacions i progressivament la gent va tornant a casa. S'estan netejant escoles, cases i altres serveis públics. En les zones d'esllavissades de terra van desaparèixer pobles sencers i encara hi ha moltes persones en camps de desplaçats. S'està treballant per tornar a la normalitat però queda molt per fer.


Segons el centre de gestió de desastres, 22 dels 25 districtes del país estan afectats. Unes 300.000 persones han estat desallotjades en centre d'acollida d'emergència i unes 200.000 en cases de familiars. Creixell apunta quines són les necessitats de la població.

Maria Creixell

Sobretot el que fa falta ara són medecines per atendre els desplaçats i recuperar els subministraments que es van fer malbé amb els aiguats. També falta material escolar per als centres que serveixen de refugis i pels nens que ho han perdut tot i mobles i petits electrodomèstics perquè les famílies que poden tornar a casa puguin fer una vida normal.


Les pluges torrencials d'aquest maig són les més fortes que s'han registrat al país en els darrers 25 anys.


flood relief works from maria creixell on Vimeo.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.