L'Ajuntament preveu estalviar un 10% en climatització als edificis públics gràcies al programa Optimus


  • Comparteix:

La jornada s'ha celebrat a la Casa de Cultura / Foto: Localpres

La jornada s'ha celebrat a la Casa de Cultura / Foto: Localpres

L'Ajuntament preveu estalviar un 10% de la despesa en climatització dels edificis públics amb la utilització del programa Optimus, un sistema que a través d'un recull de dades permet aplicar decisions i estratègies d'optimització i estalvi energètic. Sant Cugat, Savona i Zaanstad són les tres ciutats que participen en aquest projecte finançat per la Unió Europea que, a més de proporcionar un estalvi energètic, també vol reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

Sant Cugat ha acollit aquest dimarts una jornada en la qual han participat una setantena de professionals i experts interessats en el programa Optimus. La sessió serveix per explicar com s'està aplicant el sistema a la ciutat i per veure quines són les fortaleses i dificultats de la seva utilització.

Aquesta eina permet pronosticar el comportament de l'edifici basant-se en les dades relacionades amb l'energia que recull. L'ajuntament i el Teatre-Auditori són els dos equipaments municipals que participen en aquest projecte. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, explica en què consisteix.

Cristina Paraira

És una eina que ens permet, amb el creuament de diferents paràmetres com la previsió meteorològica, les condicions de l'edifici, la sensació de confort, el cost de l'energia i altres, gestionar millor aquest edifici per reduir el consum energètic.


L'Ajuntament vol començar a aplicar aquest sistema als 52 edificis públics que té Sant Cugat i, a mitjà termini, a la resta de la ciutat perquè millori en eficiència. Ho ha explicat a Cugat.cat el director d'àmbit de Qualitat Urbana, Víctor Martínez.

Víctor Martínez

Un dels problemes que tenim a les ciutats és que per assolir els objectius de la reducció d'emissions o involucrem els edificis particulars o no ho podem assolir. El consum energètic dels edificis públics només representa l'1% del consum de la ciutat.


El projecte Optimus culminarà a l'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.