Voluntaris netegen d'espècies invasores l'entorn del pantà de Can Borrell


  • Comparteix:

L'Associació i Grup d'Autoprotecció de Sol i Aire i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola han organitzat aquest diumenge una jornada de neteja d'espècies invasores al pantà de Can Borrell. L'activitat ha aplegat una quinzena de persones que ha ajudat a detectar i arrencar ailant i raïm de moro, dues espècies de plantes invasores presents a l'entorn. Tancar camins en desús i netejar residus han estat algunes de les tasques que també han dut a terme els voluntaris.

Contribuir a la millora ambiental de la zona del pantà i el seu torrent, i tornar l'equilibri al seu ecosistema han estat els principals objectius d'aquesta jornada. L'eliminació de l'ailant, un arbre de la Xina que s'ha començat a utilitzar en jardineria i que té una capacitat d'expansió molt gran, i el raïm del moro, provinent dels Estats Units, han estat els principals focus d'acció dels participants.

Paral·lelament, també s'han fet tasques de neteja de brutícia, residus i, fins i tot, pneumàtics usats de la zona, un espai d'alt interès natural dins el parc natural de Collserola.

Dos anys després de les reformes per millorar el pantà de Can Borrell, les associacions naturalistes de la zona estan treballant amb l'Ajuntament per dur a terme accions de millora a l'entorn. La membre de l'associació El Mussol, Clara Rovira, ha explicat als participants que estan estudiant la manera d'eradicar un peix invasor de Rússia que fa que l'ecosistema no estigui en equilibri.

Clara Rovira

Tenim un torrent que baixa de la depuradora de Sol i Aire, fet que aportarà aigua de major qualitat. El que volem és aconseguir naturalitzar l'entorn del pantà i eradicar els peixos de Rússia amb l'ajuda de l'Ajuntament.


L'acte d'aquest diumenge forma part de la Setmana de la Natura, un projecte europeu que anima a escollir cada any una zona natural per fer-hi una neteja i reflexionar sobre com cuidar millor l'entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.