Els assessors de les diputacions investigats per Antifrau, entre els silencis de la 6a edició de l'Anuari Mèdia.cat


  • Comparteix:

Portada de l'Anuari Mèdia.cat

Portada de l'Anuari Mèdia.cat

La contractació de càrrecs de confiança dels partits a les diputacions de Lleida i Barcelona és contrària a la llei segons dos informes de l'oficina contra la corrupció als quals ha tingut accés l'Anuari Mèdia.cat i que assenyalen que la contractació a dit dels partits incompleix l'Estatut Bàsic del treballador públic del 2007. Tot i això, la Diputació de Barcelona manté 45 assessors de confiança en aquest règim i la de Lleida els ha reduït a quatre. 'Antifrau qüestiona els assessors de les diputacions' és un dels 12 reportatges destacats que conformen l'Anuari Mèdia.cat amb els silencis mediàtics del 2015 que el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha presentat aquest dilluns en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

La 6a edició de l'Anuari dels Silencis Mediàtics també radiografia les denúncies de presos en règim d'aïllament, l'assassinat d'una dona transsexual, les 10 escoles més elitistes de Barcelona i les dietes a l'ombra dels consells comarcals. El projecte també conté un calendari de periodisme crític que recull qüestions silenciades o tractades de manera esbiaixada, incompleta o polèmica i infografies que recuperen grans temes d'actualitat per analitzar què ha passat quan han quedat lluny dels focus.

L'Anuari Mèdia.cat és una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de la Fundació Catalunya Fons, l'Ajuntament de Barcelona, el Col·legi de Periodistes i també de sis facultats de periodisme de les universitats de Vic, Lleida, València, Ramon Llull, Pompeu Fabra i Autònoma de Barcelona, els estudiants de les quals han escrit sis dels reportatges d'investigació de l'edició d'enguany.

L'Anuari també ha estat possible gràcies a l'aportació de 390 mecenes que ha cobert el gruix del finançament del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.