L'Ajuntament 'aparca' el projecte de la granja-escola a Cal Castillo, però no descarta fer-lo en un altre espai


  • Comparteix:

L'antic nucli zoològic de Cal Castillo

L'antic nucli zoològic de Cal Castillo

L'Ajuntament ha aturat el projecte per convertir Cal Castillo en una granja-escola després de la negativa dels veïns de Sol i Aire i d'un informe desfavorable del Consorci del Parc Natural de Collserola. Ho ha confirmat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, que deixa la porta oberta que la iniciativa es faci realitat en un altre indret de la ciutat en els pròxims dos anys. Cinc mesos després de l'expropiació municipal de la finca, tots els animals s'han traslladat a propietaris privats mentre no es faci realitat el projecte.

Puigdomènech ha assegurat que el trasllat dels animals s'ha efectuat garantint-los un bon tracte i després de signar un conveni amb els destinataris que els compromet a tenir-ne cura. L'acord preveu el dret per part de l'Ajuntament a recuperar-los en un període màxim de dos anys, quan s'hauria d'enllestir el nou projecte de granja-escola. En el cas de dos porcs vietnamites, el regidor ha explicat que s'han hagut de sacrificar perquè havien patit ferides arran d'una trobada amb senglars.

Malgrat les negatives de Sol i Aire i del Parc Natural de fer realitat el projecte, Puigdomènech no tanca la porta a dur-lo a terme en un altre espai de la ciutat.

Joan Puigdomènech

S'atura el projecte d'encabir la granja-escola a Cal Castillo, però no a Sant Cugat. És una iniciativa que molts santcugatencs apreciarien, però el lloc idoni no és Cal Castillo.


El Consorci del Parc Natural de Collserola ha emès un informe, a petició de l'Ajuntament, on declara inviable el projecte de granja-escola a Cal Castillo pel 'caràcter de reserva natural' que determina el PGM. L'espai forma part de l'àmbit d'influència de la Reserva Natural de la Font Groga, segons el Pla Especial d'Ordenació i Protecció del medi Natural del Parc de Collserola (PEPCo).

Josep Castillo va ser durant 50 anys el propietari de l'espai, de 12.000 metres quadrats, fins que l'Ajuntament va expropiar-lo per 51.000 euros. En declaracions a Cugat.cat, Castillo ha confirmat que una seixantena de daines han estat traslladades a un centre de Guadalajara amb el compromís que cap d'elles no servirà per ser caçada en àrees privades i es destinaran a la cria. Els emús se'ls ha quedat una altra propietària. Aquestes dues espècies, per tant, no tornarien a Sant Cugat a l'eventual granja-escola.

Josep Castillo

Se'ls van emportar cap a Guadalajara. No per matar-les, perquè vam signar un acord amb l'Ajuntament. És una empresa que les cria per portar-los a àrees de caça de Toledo.


Ja s'han enderrocat les quadres que allotjaven els animals i també s'ha intervingut per anivellar i preparar la zona per a altres usos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.